Финансовото състояние на община Благоевград не е никак добро, фестивалите

...
Финансовото състояние на община Благоевград не е никак добро, фестивалите
Коментари Харесай

Румен Томов: Община Благоевград е в сериозно финансово затруднение

Финансовото положение на община Благоевград не е по никакъв начин положително, фестивалите остават, решенията за употребата на депото ще се вземат от общото заседание, а не еднолично, сподели на първата си конференция новоизбраният кмет на Благоевград Румен Томов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.
Има направена конструкция на община Благоевград, само че с цел да влезе в деяние би трябвало да има работещ общински съвет и определен ръководител, с цел да може тя да бъде утвърдена. Припомняме, че на първото си съвещание на 11 т.м. Общинският съвет не можа да си избере ръководител, чака се това да стане на идната, която ще се организира на 29 ноември.
„ Заместник-кметовете ще бъдат четирима, към този момент е назначен единствено един, до края на седмицата ще разглася и другите. До в този момент като предприемач не съм си разрешавал да не заплащам заплати, макар че сега сме в извънредно финансово усложнение. Цялата картина за финансовото положение на общината ще излезе след проверката ", съобщи Томов.
Закривам като конструкция компанията “Благоевград фест “, преценям към момента активността на още две-три общински компании. Срещата с сътрудниците кметове на петте общини, които ще употребяват депото за битови боклуци, завърши градивно. Взехме решение другата седмица да заседава управителното тяло, с цел да вземем решение за бъдещата му употреба. До в този момент тези решения са вземани еднолично от община Благоевград, което не е вярно “, сподели инженер Томов.
Относно фестивалите той съобщи, че годишните награди на „ БГ-радио “ и „ Франкофоли “ остават, не е нужно да се прави помпозно празненство за новогодишните празници.
Новоизбраният кмет на Благоевград поставя завършек на практиката на предшественика си да си обезпечава медиен комфорт против възнаграждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР