Финансовото поделение на рейтинговата агенция Мудис - Moody`s Analytics прогнозира,

...
Финансовото поделение на рейтинговата агенция Мудис - Moody`s Analytics прогнозира,
Коментари Харесай

"Мудис": Пандемия от коронавирус може да причини глобална рецесия и в САЩ

Финансовото отделение на рейтинговата организация " Мудис " - Moody`s Analytics предвижда, че с внезапното увеличение на случаите на ковид отвън Китай, възможностите актуалната вирусна зараза да се трансформира в пандемия са се удвоили - от 20% на 40%.

" Предишното ни съмнение, че вирусът ще се ограничи в границите на Китай, се оказаха оптимистично, като възможностите за пандемия се усилват ", показват икономисти от изследователското звено Moody`s Analytics.

Ако възникне такава обстановка на световна пандемия, това ще докара до " световна стопански криза и криза в Съединени американски щати през първата половина на тази година ", предвиждат те.

" Световната стопанска система към този момент беше нестабилна преди експлоадирането на вирусната зараза и заради това уязвима към всичко, което не се придържа към сюжета ", уточни " Мудис ", като добави, че новият ковид, който се появи от нищото, е " надалеч от планувания сюжети ".
Рейтинговата организация съобщи, че вирусът съставлява риск в посока надолу и за американската стопанска система и макар че има ограничавания за провежданата парична политика, Федералният запас на Съединени американски щати може да се наложи в последна сметка да се намеси ". Засега обаче " Мудис " не чака незабавно понижаване на лихвите от страна на Фед.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР