Финансовият министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на

...
Финансовият министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на
Коментари Харесай

Горанов поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Финансовият министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила е изискал пояснение за фрапантните разминавания в сметките на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало с писмо, изпратено до Здравната каса, министъра на опазването на здравето и Народното събрание, с което БНР разполага. Горанов упорства, до момента в който не се изяснят събитията, никога да не се подписва Националния рамков контракт за тази година.

В писмо, изпратено през февруари до Народното събрание от шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев, се споделя, че просрочените отговорности към непознати здравни институции са 133,6 млн. лв. към края на януари. В същото време ежемесечният доклад сочи просрочия от 7,6 млн. лв., което прави разлика от 126 млн. лв., написа финансовият министър Владислав Горанов.

Също по този начин във финансовия доклад на НЗОК за предходната година са посочени просрочия от 77,5 млн. лв., а в писмото до Народното събрание - над 190 млн. лв.. По думите на Горанов, това разминаване може да се откри от Държавната финансова ревизия, само че в случай че шефът на Касата проф. Камен Плочев не може да даде пояснение, това значи, че е налице съществено нарушение на финансовата дисциплинираност.

Преди дни здравният министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила изиска оставката на Плочев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР