Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че изтеклите данни от

...
Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че изтеклите данни от
Коментари Харесай

Владислав Горанов за теча на данни в НАП: Да не героизираме едно престъпление

Финансовият министър Владислав Горанов беше безапелационен, че изтеклите данни от Национална агенция за приходите не могат да навредят на българските жители. ЕГН-то, даже да бъде обвързано с името, не допуска опцията да се извърши операция, без да се наруши различен закон, сподели Горанов в " Панорама ".

Той разяснява, че рецесии от сходен вид стават, а предизвикването е да се откри баланс сред отвореността на системите, досегаемост от жителите, и това да бъдат оптимално добре предпазени, с цел да не се случват зловредни прониквания.

Допреди приемането на GDPR ЕГН-ата не бяха предпазени, рецесии от сходен вид е имало в доста други страни и ще има, разяснява Горанов.

Според него по-важният диалог е какво ще създадем оттук-нататък. Той изрази убеденост, че осведомителната обезпеченост на Национална агенция за приходите е една от най-хубавите. Най-лесно е да уволним 3-4 от оскъдния брой IT експерти, само че това няма да даде отговор на казуса. Скоро разбрах, че да направиш такава пакост, на процедура е ненаказуема, разяснява финансовият министър и изрази терзание да не се стигне до героизиране на едно закононарушение.

Владислав Горанов сподели, че изтеклите данните не могат да доведат до констистентен разбор, който да навреди на хората.

По думите му колкото повече се опитваме да електронизираме администрацията, толкоз повече опциите за непозволени дейности ще нарастват.

Финансовият министър сподели, че положителното фискално осъществяване разрешава да връщаме назад вложенията, които други вършат за груповата защита. Важното за мен в покупката на нови самолети беше " нови " и НАТО, добави Горанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР