Финансовият министър в оставка Кирил Ананиев едва не колабирал от

...
Финансовият министър в оставка Кирил Ананиев едва не колабирал от
Коментари Харесай

Кирил Ананиев едва не колабира в парламента

Финансовият министър в оставка Кирил Ананиев едвам не колабирал от терзание в Народното събрание този следобяд, откакто бе подложен на ужасно оскърбление и то от личната си парламентарна група - ГЕРБ, научи Lupa.bg. Всъщност, всепризнаният специалист, който е създател на държавните бюджети през последните 20 годни, обра срама пред парламентарната естрада поради неявяването в Народното събрание на досегашния министър председател Бойко Борисов.

Всички партии отвън ГЕРБ от през вчерашния ден упорстват настоящият министър-председател да пристигна в Народно събрание и да направи доклад за работата на държавното управление. В отговор Борисов излезе в отпуска и прати вицето си Томислав Дончев да вади горещите картофи от парламентарната жарава. Поведението на досегашните ръководещи вбеси останалите политически сили и те единомислещо гласоподаваха решение, с което задължиха Бойко Борисов да се яви на 21 април, сряда, и да дава отговор на депутатски въпроси.



Същевременно депутатите от ГЕРБ упорстваха Томислав Дончев да направи доклада на кабинета през днешния ден и не дадоха опция на Кирил Ананиев да дава отговор на питания на народните представители, като дълготрайно време скандираха в залата името на една от политическите сили - "Мутри вън ". Председателстващата съвещанието Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън! " неколкратно подкани финансовия министър да застане пред микрофона и да приказва. Той обаче стоеше прав до трибуната, все едно е осъден възпитаник, и не мърдаше от мястото си.

Критичната обстановка, която обаче продължи близо половин час, очевидно се отрази на здравословното положение на 65-годишния финансист, прочут с възпитанието си и деликатността си. Негови подчинени в Министерство на финансите споделиха, че Кирил Ананиев се държал доста възпитано към чиновниците и не си разрешавал да покачва звук. Всякаква надменност му е непозната. Ананиев е прочут като внимателен мъж с възприятие за такт.

Затова и днешната партизанщина в Народното събрание го тормозила извънредно и той за минути вдигнал високо кръвно. На екраните на тв приемника се видя, че Ананиев ту пребледнява, ту почервенява и се усеща очевидно зле от протичащото се. В последна сметка той бе избавен от дадената от Татяна Дончева отмора. В коридорите признал на сътрудници от ГЕРБ, че не се усеща добре и че всеки миг може да припадне. Депутати му услужили с електронен часовник, измерващ кръвното налягане, което посочило притеснително високи стойности от горна граница от 180, написа Lupa.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР