Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин заяви, че италианският и

...
Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин заяви, че италианският и
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Италия и Великобритания с мита, ако въведат дигитален данък

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че италианският и английският импорт могат да бъдат обложени с спомагателни мита, в случай че тези страни не се откажат от проектите си да вкарат налог върху фирмите, предоставящи цифрови услуги. Това заяви през днешния ден в електронното си издание в. " Уолстрийт джърнъл ", представено от Българска телеграфна агенция.

Вчера изданието осведоми, че президентът на Франция Еманюел Макрон след телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е съгласил да отсрочи въвеждането на цифровия налог във Франция до края на годината.

Коментирайки обстановката, Мнучин дефинира решението като помирение, което е в основата на бъдещето решение на казуса. Той показва вяра, че Италия и Англия, оповестили желание да вкарат подобен данък, няма да го създадат.

" В противоположен случай те ще бъдат принудени да се сблъскат с митата на президента Тръмп. С тях ще имаме сходни диалози ", отбелязва Мнучин в изявление за " Уолстрийт джърнъл ".

Франция реши през юли да вкара 3-процентов данък върху приходите от услуги в цифровата сфера, които осъществят компании с общи доходи от над 25 милиона евро във Франция и над 750 милиона на международно ниво. Вашингтон заплаши да наложи в отговор мита на френски артикули.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР