Финансовият министър на Обединеното кралство Куази Куартенг се отказа от

...
Финансовият министър на Обединеното кралство Куази Куартенг се отказа от
Коментари Харесай

Британското правителство няма да премахва данъчната ставка от 45% за най-богатите

Финансовият министър на Обединеното кралство Куази Куартенг се отхвърли от проектите да отстрани най-високата ставка на подоходния налог за най-заможните британци след рецензии от консервативни депутати и разтърсвания на финансовите пазари.
Прочетете още
" Ясно е, че премахването на данъчната ставка от 45% се трансформира в похищение на вниманието от нашата първостепенна задача да се оправим с провокациите, пред които е изправена страната ни “, написа Куартенг в понеделник в " Туитър ", предадоха Ройтерс, " Файненшъл таймс и Би Би Си.

" В резултат на това разгласявам, че няма да продължим с премахването на данъчната ставка от 45%. Разбираме го и се вслушахме ", добави той.

Куартенг сподели още, че този ход ще разреши на консерваторите " да се съсредоточат върху даването на главните елементи от нашия пакет за стопански напредък ".

Говорейки пред Би Би Си, финансовият министър означи, че " чувствахме, че отговорът на понижението на налога от 45% заглушава мощния пакет за намеса в енергетиката и взехме решение да не продължаваме с премахването му “.

Изявлението на канцлера следва рецензиите от някогашните министри от кабинета Майкъл Гоув и Грант Шапс, както и от сериозните пазарните разтърсвания след представянето преди време на така наречен " мини бюджет " на държавното управление.

Британската лира реагира положително на новината, отбелязвайки известно повишаване на валутния пазар. В същото време има намаляване и на доходността на английските държавни облигации след внезапното ѝ повишение през последни дни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР