Финансовият министър на Федералната републка Кристиан Линднер каза, че ще

...
Финансовият министър на Федералната републка Кристиан Линднер каза, че ще
Коментари Харесай

Германия отхвърля плана на ЕС да забрани новите автомобили с ДВГ от 2035 година

Финансовият министър на Федералната републка Кристиан Линднер сподели, че ще продължи да има ниши за мотори с вътрешно горене, тъй че възбраната е неправилна. Правителството на Германия няма да се съгласи с проектите на Европейския съюз да забрани дейно продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година, добави финансовият министър Кристиан Линднер.

В устрема си да понижи затоплящите планети нездравословни излъчвания с 55 % до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година, Европейската комисия предложи 100 % понижаване на излъчванията на CO2 от новите коли до 2035 година Това значи, че би било невероятно да се продават коли с мотори с вътрешно горене тогава.

Депутатите от Европейския парламент поддържаха предложенията този месец, преди да се проведат договарянията със страните от Европейски Съюз по отношение на окончателния закон. Индустриалните групи показаха угриженост, откакто законодателите на Европейски Съюз поддържаха задачата за нулеви излъчвания за 2035 година

Говорейки на събитие, проведено от немската индустриална асоциация BDI във вторник, Линднер сподели, че ще продължат да има ниши за мотори с вътрешно горене, тъй че възбраната е неправилна и сподели, че държавното управление няма да се съгласи с това европейско законодателство. Линднер, член на про-бизнес партията Свободни демократи, който споделя властта със социалдемократите и Зелените, сподели, че Германия още ще бъде и водещ пазар за електрически транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР