Финансовият министър Берат Албайрак увери международните инвеститори в четвъртък, че

...
Финансовият министър Берат Албайрак увери международните инвеститори в четвъртък, че
Коментари Харесай

Берат Албайрак заяви пред чуждите инвеститори, че Турция ще излезе по-силна от кризата с лирата



Финансовият министър Берат Албайрак увери интернационалните вложители в четвъртък, че Турция ще излезе по-силна от валутната рецесия, настоявайки, че банките в страната са здрави и мощни.

В телеконферентен диалог с над 3000 хиляди вложители и икономисти Албайрак, който е шурей на президента Реджеп Ердоган, съобщи, че Турция изцяло схваща и прави оценка всичките си вътрешни провокации, само че страната би трябвало да се занимае с това, което той разказа като " пазарна особеност ", визирайки трагичната амортизация на лирата при започване на седмицата до рекордно дъно от 7,24 за един щатски $.

Берат Албайрак също по този начин уточни, че Турция няма да се поколебае да окаже поддръжка на банковия бранш при положение на нужда. " Банките са способни да се оправят с внезапните пазарни съмнения, като в последно време не е имало огромен отлив на пари от банковите депозити ", добави той.

Финансовият министър добави, че Турция към този момент е подхванала ограничения за ограничение на валутното финансиране и корпорациите в страната са в удобна позиция да посрещнат краткосрочните си отговорности.

Той също по този начин акцентира, че Турция няма да направи компромис за фискалната дисциплинираност и с намаляването на инфлацията като главен приоритет. Албайрак уточни, че Турция не е страна с висока задлъжнялост. Всички министерства имат мандат за амбициозни спестовни ограничения, а капиталовите им портфейли ще бъдат преразгледани, означи финансовият министър.

Според него страната няма проекти да се обърне към МВФ за поддръжка по отношение на рецесията с турската лира. Албайрак още веднъж уточни пред задграничните вложители, че Турция ще извърши фискалните си цели чрез по-затегнати разноски. Властите в Анкара ще се съсредоточат и върху привличането на директни задгранични вложения, уточни той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР