Финансовият директор на Huawei Мън Уанджоу доскоро изтърпяваше домашен арест

...
Коментари Харесай

Арестуваната доскоро Мън Уанджоу поема Huawei


Финансовият шеф на Huawei Мън Уанджоу до неотдавна изтърпяваше домакински арест в Канада
(снимка: Huawei)

Мън Уанджоу, щерка на създателя на Huawei, поема поста ръководител на борда на шефовете на компанията за шест месеца. Доскоро тя беше под домакински арест в Канада, предизвикан от свадите сред Съединени американски щати и Китай.

Практика в Huawei Technologies е да се назначават ротационни ръководители на борда на шефовете – този пост се заема поредно от водачи от друг сан за къс интервал от време, отбелязва Ройтерс.

Дъщерята на създателя на компанията Мън Уанджоу, която се завърна предходната година от, ще поеме ролята на ръководител за шест месеца. В момента тя заема позицията на основен финансов шеф на компанията.

Все още не е конкретизирано по кое време тъкмо Мън Уанджоу ще застане на поста ръководител на борда на шефовете на Huawei Technologies. В същото време тя ще резервира и позицията на финансов шеф на китайския колос. Другите двама сменяеми ръководители са Ерик Сю и Кен Ху.
още по темата
Мън Уанджоу се завърна в Китай през септември предходната година и на неотдавнашна отчетна конференция приказва в нормалния си статут на основен финансов шеф.

Задържането ѝ от канадските правоприлагащи органи през 2018 година по искане на американските управляващи беше насочна точка за ескалация на. Президентът Доналд Тръмп непрекъснато засилваше натиска върху китайския колос, който тогава беше най-големият производител на смарт телефони в света.

Huawei отстъпи позиции и на консорциум от вложители. След като ѝ бе лишен достъпът до ресурсите на TSMC вследствие на глобите, Huawei загуби значимо конкурентно преимущество – опцията да създава лично създадени процесори за разнообразни цели. През финансовата 2021 година за първи път приходите на компанията понижиха по отношение на миналата година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР