Финансовият благодетел на и кандидат за президент на БФС Христо

...
Финансовият благодетел на и кандидат за президент на БФС Христо
Коментари Харесай

Кандидат за президент на БФС: Скоро Изпълкомът ще разбере, че има обединение сред аматьорските отбори

Финансовият покровител на и претендент за президент на БФС Христо Христов разяснява пред Sportal.bg , че не се е отказал от концепцията си да оглави футболната централа. Той разгласи, че има съществено обединяване към аматьорските клубове, което ще изненада настоящия Изпълком.

" Мисля, че все още надали някой ми има вяра, имайки поради, че през последната година няколко души от Конгреса непрекъснато се изричат и дават спорни отзиви. Имам поради, че единият споделя, че няма претенденти. Когато господин Порточанов се кандидатира, споделиха: " Конгресът няма да се състои, ние го отложихме ". Наскоро се чу, че няма да има ексклузивен Конгрес, а онзиден оповестиха, че ще има. Като цяло моето мнение като претендент за президент е, че те целят да демотивират хората да поддържат настояванията на Инициативния комитет.

Относно подписката на Инициативния комитет желая да кажа, че тимът на Марица, както и всички мои сътрудници, които са изразили досега поддръжка, сме се присъединили в тази подписка. Искам да поздравя Инициативния комитет за положителната организация. С оглед на това се колебая, че датата 25 юни ще бъде настояща. Колегите от Изпълкома надали имат визия какъв брой тима са се разписали и какви тимове. Мисля, че доста скоро ще схванат, че има обединяване измежду аматьорските тимове. Много от нас схванаха, че ни употребяват единствено за гласоподаване.

Мисля, че подписката е подкрепена от 1/3 на членовете на БФС, само че това ще го разгласят в доста скоро време сътрудниците от Инициативния комитет. Не познавам нито един от Стилиян Петров и Димитър Бербатов. За Стилиян Петров бих желал да кажа, че мнението ми за него е извънредно високо. Това е доста мощен и чист човек. Определено мога да му кажа, че тази работа не е за него. Г-н Бербатов, доколкото знам, ще поддържа различен претендент. За момента сме се афиширали аз, господин Порточанов, мисля, че и господин Ивков, господин Величков. Може да има и още претенденти. Едва ли Стилиян Петров ще бъде от тях.

Явно тези хора не са си чели устава. Казаха две доста забавни неща. Първо - този, който желае Конгрес, си го заплаща. Има два типа Конгрес - постоянен и ексклузивен, които се заплащат от БФС. Второто е, че сегашният им Конгрес ще коства 500 хиляди лв.. Всеки би сметнал при брой на делегати към 600 и при ден и половина по 950 лв.... Аз умерено бих направил Конгреса през организация в Занзибар. Един Конгрес при по-добра стикова може да се направи и за един ден. Сами можете да си визиите вие за тези пари какво можете да организирате.

Промяната е наложителна и към този момент доста хора го осъзнаха. Провеждането на Конгреса се проточи, само че няма кой да упреквам поради обстановката с COVID-19. Важното е, че към този момент Изпълкомът изпада в обстановки, при които обособени хора излизат, приказват и си опонират. За мен е неприемливо президенти на клубове да са в Изпълкома, както и хора, подвластни от алкохол и хазарт. Трябват хора, които могат да ръководят. Аз имам визия за тези неща и мой екип. Сега е пристигнал моментът за смяна. Всичко можем да променим нещата дружно. Сам нищо няма да мога да направя. Призовавам хората да не се опасяват от зоналните препоръки. Те нищо не могат да създадат. За край желая да кажа, че моето мото ще бъде: " Спортът не е политика! Спортът е за всички ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР