Финансовият анализатор на “Блумбърг Маркус Ашуорт нарече прогнозата на британския

...
Финансовият анализатор на “Блумбърг Маркус Ашуорт нарече прогнозата на британския
Коментари Харесай

Великобритания изпада измежду световните държави

Финансовият анализатор на “Блумбърг ” Маркус Ашуорт назова прогнозата на английския регулатор " извънредно апокалиптична ", защото Банката на Англия чака инфлацията да доближи 13,3% тази година, а така и така към този момент високите цени ще се повишат с още 10%. Истинският потрес съгласно Ашуорт е прогнозата за дълготрайна криза, съгласно която две години няма да има стопански напредък, а брутният вътрешен артикул ще се свие с повече от 2%. Банката на Англия също чака безработицата да скочи с още две трети от сегашните 3,8%.

Най-лошото от всичко, съгласно анализатора на “Блумбърг ”, е, че централната банка на Англия се отхвърля от по-нататъшни прогнози, тъй като не желае, както може да се допусна, да разпалва суматохата на финансовите пазари.

Това, което Банката на Англия не посмя да каже, беше изразено от американската капиталова банка “Голдман Сакс ”, съгласно която инфлацията във Англия ще доближи 22,4% през 2023 година, сметките за електричество на английските семейства ще набъбнат с 80% през идващите месеци, а Британският Брутният вътрешен продукт ще спадне с 3,4%. “Голдман Сакс ” също сподели, че Англия ще навлезе в криза през четвъртото тримесечие на тази година: „ Сега чакаме задълбочаваща се рецесия на разноските за живот да тласне стопанската система на Англия към криза по-късно тази година. “ Икономическият спад, който стартира, ще продължи най-малко през първата половина на 2023 година

Англия става най-слабият член на Г-7. Тя ще изпита най-бавния напредък измежду страните от Г-7 през идната година, съгласно МВФ, защото двуцифрената инфлация и възходящите лихвени проценти изяждат приходите на семействата, „ причинявайки беднотия и най-лошата рецесия на разноските за живот от десетилетия “. Амбициозните планове на новия министър председател Лиз Тръс, която се кани да ограничи пълномощията на Банката на Англия, де факто лишавайки я от нейната самостоятелност, изострят опасенията на вложителите за икономическата непоклатимост на страната. Тръс сподели, че това са " невиждани стопански времена " и " нормалната икономическа тактика " не работи.

В тази връзка тя предлага преразглеждане на пълномощията на Банката на Англия, в това число радикална смяна в правилата на ръководство на дълга. Тя също по този начин загатна опцията за разширение на инфлационната цел, с цел да включва парично предложение или номинален Брутният вътрешен продукт. Ако тези планове на новия министър председател се осъществят, тогава, както сподели Гордън Шанън, портфолио управител в “24 Асет Мениджмънт ”, ще стартира ликвидация на държавни облигации и паунда.

Изтичането на капитали от Мъгливия Албион обаче към този момент стартира и може да стане пагубно. „ Британски вложители всеобщо теглят пари от капиталови фондове “, написа рупорът на лондонските банкери “Сити А.М ”. „ Те изтеглиха 416 милиона лири единствено през юли, а общата сума на изтеглените активи от началото на 2022 година надвиши 2 милиарда лири. Инвестициите в капитал възлизат на повече от 11 милиарда лири през този интервал на предходната година. “

Подобен отлив на капитал съгласно изданието допуска, че капиталовите фондове в този момент претърпяват най-лошите времена от 2016 година, когато финансовият пазар беше отрицателно повлиян от референдума за Брекзит и изборите в Съединени американски щати. Така през идващите години британците ще обеднеят и даже ще мизерстват поради повишаването на храните и силата. И поради срутва на лирата капиталите бягат. Освен това Англия е застрашена от същинска деиндустриализация.

Заради растящите цени на електрическата енергия 60% от английските заводи може да преустановят работа, оповестява “Блумбърг ”, базирайки се на Федерацията на английските производители. Според организацията актуалният спад в индустриалния бранш може да се изостри в бъдеще, в случай че държавното управление не предприеме ограничения за поддръжка на индустриалните предприятия, чиято активност е станала нерентабилна.

Според “Стандарт енд Пуър ” индустриалният бранш на Англия към този момент е в крах. Проучване на Федерацията на английските производителиустанови, че 13% от фабриките сега редуцират работното време или заобикалят пиковите интервали на ползване на електрическа енергия, до момента в който 7% стопират производството за по-дълги интервали. Тъй като, съгласно прогнозите на финансовите анализатори, икономическата обстановка в страната единствено ще се утежни през идващите две години, английските индустриалци ще би трябвало да затворят своите предприятия през целия интервал. Не е несъмнено дали ще бъде допустимо да ги съживят по-късно.

Животът във Англия към този момент е станал, меко казано, неуместен. Борбата за икономисване на електрическа енергия е безусловно не на живот, а на гибел. Гражданите не могат да подготвят храна преди 20:00 часа. Въвежда се възбрана за потребление на перални, съдомиялни и фурни от 14:00 до 20:00 часа. Заведенията ще би трябвало да гасят светлините си в 21:00, а последните поръчки ще се одобряват в 20:30.

През 1962 година фразата на Дийн Ачесън, някогашен държавен секретар, а по-късно консултант на президента на Съединените щати, обиколи света: „ Англия загуби своята империя и не откри нова роля в света “. Ролята, която Англия откри през последните години, може да накара страната да изпадне всред международните страни.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР