Финансовите разногласия между Будапеща и Брюксел толкова ескалираха, че Унгария

...
Финансовите разногласия между Будапеща и Брюксел толкова ескалираха, че Унгария
Коментари Харесай

Орбан: Ако Брюксел не ни даде нашите пари, ще ги вземем от другаде

Финансовите различия сред Будапеща и Брюксел толкоз ескалираха, че Унгария непосредствено сподели на европейските бюрократи, че може да вземе тези пари и от другаде.

Финансовите различия сред Будапеща и Брюксел ескалираха толкоз доста, че Унгария непосредствено сподели на европейските бюрократи, че може да вземе парите от другаде. Това разгласи министър председателят Виктор Орбан при откриването на есенната сесия на Народното събрание.

Тезиси от речта на Орбан:

— През последните месеци Европа претърпява потрес заради възходящите цени на силата. Икономиката му е в криза. Дори в развитите страни инфлацията е близо 40%. Това визира изключително Централна Европа, в това число Унгария.

- Всичко това е подбудено от глобите против Руската федерация. Но в региона на енергетиката, страните от Европейски Съюз са джуджета, а Русия е колос. Това е първият път, когато джуджетата глобяват великана. Без наказания стопанската система на Стария свят до момента щеше да се е възстановила. Но краят не се вижда и цяла Европа чака отговор от Брюксел докога ще продължи това.

„ Време е да приказваме искрено със Съединените щати за това. Злите европейци стават от ден на ден и унгарците не вършат изключение.

- Унгария би трябвало да бъде готова за обстоятелството, че войната в Украйна ще продължи и през идната година. Западът е на страната на войната, Унгария е на страната на мира. Будапеща упорства за неотложно преустановяване на огъня и мирни договаряния.

Но какво да кажем за парите?

„ Европейският съюз ни даде обещание нужните запаси. Но в случай че бюрократите в Брюксел не върнат това, което се дължи на Унгария, тогава ние ще получим тези пари другаде - към този момент сме почнали договаряния за това ”, акцентира Орбан.

Припомняме, че на 18 септември Европейската комисия за първи път в историята публично предложи да се замразят заплащанията към страна от общността от бюджета на Европейски Съюз. Замразените заплащания на Унгария може да доближат €7,5 милиарда Претекстът е сякаш незадоволителна битка с корупцията.

Няма доста източници, способни да провиснал подобен заем на Будапеща. На първо място, тук можете да помислите за Русия и Китай.

Така или другояче, внезапният отговор на Орбан лишава Брюксел от главния му коз - инструмент за финансов напън върху членовете на Европейски Съюз. Получаването на пари от Унгария " извън " ще отвори кутията на Пандора: други европейски страни, като Сърбия или България, също могат да се преориентират към външни източници на пари. А с тях и на политическо въздействие.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР