Финансовите посредници очакват слабо забавяне на инфлацията в страната през

...
Финансовите посредници очакват слабо забавяне на инфлацията в страната през
Коментари Харесай

Анкета на МФ: Лихвите ще растат, банките очакват намаляване темпа на кредитиране

Финансовите медиатори чакат едва закъснение на инфлацията в страната през второто тримесечие на годината, сочи постоянната анкета на Министерството на финансите. 

Обобщените оценки на обособените групи медиатори са сходни, като единствено при комерсиалните банки отговорите са разпределени поравно сред другите разновидности за динамичността при потребителските цени, сочат систематизираните данни от анкетата на финансовото министерство. Това значи, че другите банки дават разнопосочни оценки за това дали ще има мощно, едва покачване на инфлацията, тя ще остане без смяна или ще има едва понижение.




Очакванията съответстват с регистрираното закъснение на инфлацията в страната, което стартира през последното тримесечие на предходната година и продължи през тази.

Прогнозите в бранша са за закъснение на икономическия напредък. Лихвените проценти ще се повишават, изключително в лв. и евро, като прогнозата е наклонността да е видна както при заемите, по този начин и при депозитите. Банките чакат понижаване на темпа на кредитиране.

По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: На всяка цена На всяка цена На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР