Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че търговските

...
Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че търговските
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-20: Вносните мита са риск за глобалната икономика

Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че комерсиалните разногласия, кoито се разрастват и нормализацията на държавната интервенция в огромните международни промишлености съставлява риск за световната стопанска система. Това съобщи бразилският финансов министър Едуардо Гардиа по време на форума в аржентинската столица Буенос Айрес. В събитието присъединяване взимат финансовите министри и ръководителите на централни банки на най-развитите стопански системи в света. 
Гардиа съобщи, че измежду разискваните тематики са били и нужните промени, които би трябвало да подхващат страните с разрастващи се пазари поради отслабването на валутите им през последните месеци. 
Преди това френският финансов министър Бруно Ла Мер прикани Съединени американски щати да работят рационално, поради към този момент почналата съгласно него международна комерсиална война.
Международният валутен фонд също предизвести, че неотдавнашната вълна от нови търговски мита значително ще навреди на международния стопански напредък, съобщи Ройтерс. 
Управляващият шеф на Фонда Кристин Лагард съобщи на срещата на Г-20, че ще показа на участниците отчет за последствията от към този момент оповестените ограничавания в международната търговия. 
" В най-лошия случай при сегашните ограничения може да се стигне до спад на международния Брутният вътрешен продукт от 0,5 % ", сподели Лагард. Тя насочи това предизвестие малко откакто финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи в аржентинската столица, че към този момент няма макроикономически въздействия от митата върху най-голямата стопанска система в света. 
Вълната от мита върху импорт на разнообразни артикули беше инициирана от администрацията на настоящия американски президент Доналд Тръмп, която наложи нараснали ставки върху вноса на алуминий и стомана, за да отбрани локалните производители. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР