Финансовите министри и централните банкери от групата на седемте богати

...
Финансовите министри и централните банкери от групата на седемте богати
Коментари Харесай

Членовете на Г-7 ще подкрепят въвеждането на минимален глобален корпоративен данък



Финансовите министри и централните банкери от групата на седемте богати страни, известни като Г-7, ще се ангажират тази седмица да продължат да поддържат техните стопански системи при излизането им от коронавирусната пандемия, като в това време ще реализиран " амбициозно " съглашение за най-малък световен корпоративен налог, демонстрира план на взаимно официално съобщение, представен от Ройтерс и други медии.

Групата ще подчертае какъв брой е значимо да се дефинира къде ще се таксуват мултинационалните корпорации.

Представителите на Г-7, които би трябвало да се срещнат в Лондон на 4-ти и 5-и юни, също по този начин се чака да кажат, че откакто икономическото възобновяване от Covid рецесията бъде добре открито, те ще би трябвало " да обезпечат дълготрайна резистентност на обществените финанси " - знак за последователно отдръпване на обществената поддръжка.

Освен това те ще се ангажират да употребяват ценообразуването на отделяните въглеродни излъчвания като " лост на политиката за вграждане на изменението на климата при създаването на политики ".

Освен това водачите на най-развитите стопански системи ще отбележат, че цифровите валути на централните банки могат да работят като " актив за ликвиден сетълмент (разплащане) и котва в платежната система ".

Групата Г-7 включва Съединени американски щати, Япония, Англия, Германия, Франция, Италия и Канада и Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР