Финансовата помощ за най-пострадалите домакинства в наводнените карловски села започва

...
Финансовата помощ за най-пострадалите домакинства в наводнените карловски села започва
Коментари Харесай

101 дни от бедствието в Карловско – как ще посрещнат зимата жителите на наводнените села

Финансовата помощ за най-пострадалите семейства в наводнените карловски села стартира да се изплаща от през днешния ден. Средствата могат да бъдат получени в клоновете на „ Български пощи “, оповестиха от Българският червен кръст. 101 дни след бедствието – по какъв начин се възвръща инфраструктурата там и по какъв начин хората ще посрещнат зимата?

Кални улици, негодни за живот къщи, пустота – по този начин наподобяват наводнените карловски села 3 месеца след бедствието.

Жителят на село Богдан Лазар Атанасов живее дружно с внучките и щерка си от няколко месеца във фургон. Той споделя, че изискванията не са най-хубавите, само че са търпими.
Тясно е, неловко е, две кревати не можеш да се завъртиш, маса няма къде да сложиш да ядеш.
Лазар Атанасов, гражданин на с. Богдан

Стефка Тодорова е получила над 5 хиляди лв. за възобновяване на наводнената ѝ къща. Тя сподели изрично, че тези пари не могат да върнат жилището ѝ в предходния му тип.

„ 2 милиона куб. метра инертна маса са извадени от речните корита в Каравелово, Богдан... над 7 кубика дървен материал, като той е разпределен и хората са си го получили “, сподели кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Коритата на реките в наводнените села са почистени, твърдят кметовете, само че страхът на жителите от наново наводняване при идващ проливен дъжд остава.
Има мотив за основателни терзания, защото коритото на реката е направено от пясък, която имахме в наличност, не е отъпкано. Има възможност част от коритото да се срути и да се довлекат наноси.
Христо Иванов, кмет на с. Богдан

Кметът на с. Богдан посочи, че сега няма какво да се направи, само че в близко бъдеще коритото ще бъде по-добре укрепено. Дотогава обаче жителите на селата ще продължат да гледат със боязън всяка капка дъжд.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР