Финансовата година за Lenovo приключи на 31-ви март през тази

...
Финансовата година за Lenovo приключи на 31-ви март през тази
Коментари Харесай

Lenovo с рекордни приходи след обявяването на годишните финансови резултати

Финансовата година за Lenovo завърши на 31-ви март през тази календарна година като постигнатите финансови резултати са рекордни за компанията.

Lenovo Group завърши четвъртото тримесечие на финансовата година с чиста облага от $118 милиона. Това е впечатляващо, тъй като за същия интервал на предходната година компанията завърши с $33 милиона загуба. Тримесечният приход на Lenovo е в размер на $11,7 милиарда, което е с 10,1% повече, изчислено на годишна база.

Годишният приход на Lenovo е повишен с 13% и за изтеклата финансова година е достигнал $51,04 милиарда, което е безспорен връх за компанията . Чистата годишна облага на Lenovo е $597 милиона, което е съществено достижение, като се има поради, че през предходната финансова година компанията бе на загуба с $189 милиона.

Чистата облага, която би трябвало да бъде платена на акционерите, за четвъртото тримесечие на финансовата година е повишена 3,5 пъти до $118 милиона. Дивидентът от една акция за Q4 доближи $0,96 за тримесечието, до момента в който година по-рано бе $0,28.

Бордът на шефовете на Lenovo разгласи, че за изтеклата финансова година ще изплати дивиденти в размер на 2,64 американски цента на акция или 20,5 хонконгски цента на акция.

Във финансовия доклад се споделя още, че компанията Lenovo е най-големият производител на лични компютри в света с пазарен дял от 23,4% и максимален растеж измежду петте водещи производители – 9,5% годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР