Финансовата безтегловност, в която е изпаднал врачанският вестник „Конкурент“, придобива

...
Финансовата безтегловност, в която е изпаднал врачанският вестник „Конкурент“, придобива
Коментари Харесай

„Конкурент“ сгъна чадъра! Мито Мухъла закри офисите на вестника във Видин, Монтана и Козлодуй

Финансовата безтегловност, в която е изпаднал врачанският вестник „ Конкурент “, придобива все по-ясни контури, откри инспекция на организация BulNews.bg. Назначеният от Делян Пеевски за притежател на изданието Димитър Николов-Мито Мухъла, към този момент под паника е закрил офисите във Видин, Монтана и Козлодуй. Човечецът от Горна Оряховица е освободил личния състав, като единствената, която е запазила работата си, е Светла Трашлиева от Монтана. Дамата е оставена на минимална заплата и по тази причина професионалните старания, които поставя, са реципрочни на заплащането.
По времето на предходния притежател - Даниел Бузов, в трите града имаше назначени по един публицист и рекламен съветник, които способстваха за възхода на изданието в Северозапада.
Тежкото икономическо положение на „ Конкурент “ обаче очевидно прави поддържането на тези 3 офиса невероятно и по тази причина Мито Мухала е предпочел да ограничи харчовете в битката за оцеляване. За негово страдание тази последна мярка няма да го отдалечи от закономерния край, към който води в миналото авторитетното издание. Всеки самичък може да допусна какви са вероятностите вестникът да успее да се избави.
Няма да оказват помощ и лъжите, с които екипът мотае рекламодателите си. В момента настоящият ментелив анонс е, че изданието се печата в 3000 броя на ден. Всеки предприемач може да изиска от редакцията да му показват фактурата от печатницата в София, в която е посочен отпечатаният за седмицата тираж на „ Конкурент “ и по този начин ще добие визия за същинските числа, които са отчайващи.
Отделно всеки рекламодател може да отиде до случайна вестникарска будка в Северозападна България и да попита какъв брой броя от вестника са получени за деня и какъв брой са продадени. Гарантираме, че отговорът ще изненада даже и най-големите почитатели на „ Конкурент “.
Вече е явно, че колаборацията сред основният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика, и Мито Мухала води изданието към банкрут. И до момента в който при първия главният проблем е наполеоновият комплекс, то при горнооряховския суджук е тоталната липса на каквито и да е бизнес рефлекси. И да вземе някой най-сетне да каже на Мито Мухъла, че към този момент е открит шампоан против пърхот …
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР