Финансов одит на Топлофикация София и изслушване на ръководството на

...
Финансов одит на Топлофикация София и изслушване на ръководството на
Коментари Харесай

БСП иска одит на Топлофикация София

Финансов одит на " Топлофикация София " и чуване на управлението на сдружението в непрекъснатите комисии на Столичния общински съвет желаеха съветниците от Българска социалистическа партия. Причината е промяната на шефа на сдружението, която бе оповестена през вчерашния ден. Председателят на групата на социалистите Калоян Паргов разяснява тематиката и акцентира, че би трябвало да бъдат изяснени претекстовете за оставката на досегашния шеф инж. Кремен Георгиев.
Одитът е належащ, поради размера на задълженията и най-много поради решението на СОС от лятото, с което би трябвало да се търси финансов модел за развиването на сдружението, съобщи Паргов, който прочете декларация от името на групата на Българска социалистическа партия. Социалистите упорстват комисиите в съвета, които имат отношение към " Топлофикация София ", да изслушат Надзорния съвет на сдружението. Затова поискахме след днешното конструиране на комисиите на СОС незабавно съвещание на три комисии, които имат отношение към „ Топлофикация София “, защото отоплителният сезон към този момент навлиза, добави Паргов. Те би трябвало да изслушат надзора и управителното тяло с оглед моментното положение, готовността за отоплителния сезон, аргументите, довели до тази оставка, в случай че са известни на Надзора, тъй като не мисля, че са единствено персонални, и оттук насетне по какъв начин продължаваме, изясни социалистът.
Калоян Паргов съобщи още, че от Българска социалистическа партия държат да бъде спазена буквата на закона и идващото управление на „ Топлофикация София “ да бъде определено с конкурс, на който всички претенденти да показват концепциите си. Дължим това на софиянци, знаете, че напрежението към „ Топлофикация-София “ постоянно се ускорява към отоплителния сезон, добави той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР