Финансистът и запален планинар е издъхнал тази нощ след близо шест ...

Финансистът и запален планинар е издъхнал тази нощ след близо шест

Почина Владимир Каролев

Финансистът и разпален планинар е умрял тази нощ след близо шест месеца, прекарани в кома

Финансистът и разпален планинар Владимир Каролев е умрял тази нощ след близо шест месеца, прекарани в кома. Новината за кончината му заяви неговият сътрудник - известният анализатор Бисер Манолов, представен от Лупа.бг.

Каролев издъхна на 60 година, като посрещна юбилея си в реанимацията на " Пирогов ", където бе преведен при започване на май след рухването си в планината.

Финансистът падна неприятно в Пирин на 8 май и бе разгласен за търсене. След избавителна акция на локалното ПСС бе открит в безпомощно положение, с голям брой тежки контузии.

За последно икономистът разгласява в обществените мрежи видео от връх Тодорка, където по натам денем следите му се губят. Сигнал за неналичието му подават негови другари, а акцията по издирването му продължи към 12 часа.

Спешните екипи откараха Каролев в болничното заведение в Разлог, само че заради тежестта на контузиите, които бе получили - тежка чрепно-мозъчна, гръдна и контузия на глезена, по неотложност бе откаран в " Пирогов ", където лекаритге не престават да се борят за живота му. По-късно бе изместен в друга болница за рехабилитация, само че положението му остана все по този начин - вегетативно.

Владимир Каролев се показва в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като създател на публикации по стопански тематики, оповестени в периодическия щемпел. През 2001 година става деен участник в предизборната акция на Национална движение „Симеон Втори" - партия, основана от Симеон Сакскобурготски.

През 2003 година Каролев е определен за общински консултант в София от листата на Национална движение „Симеон Втори" и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, повдигнат от Национална движение „Симеон Втори", а през ноември 2011 подава оставка като общински консултант за фокусиране върху професионалната си кариера.

Съболезнования на околните!

Източник: petel.bg