Финансирането и организацията на предстоящите избори на 11 юли се

...
Финансирането и организацията на предстоящите избори на 11 юли се
Коментари Харесай

Кабинетът пита кметове преди вота къде има по 30-40 човека на един адрес

Финансирането и организацията на идните избори на 11 юли се оказаха гореща тематика на среща сред служебното държавно управление и общините в България, извършена във вторник. Центарланата власт е поискала кметовете да открият дали на териториите на техните общини има случаи по 30-40 индивида регистрирани на един адрес. От своя общините са поискали страната да обезпечи средства за дезинфекцията на изборните пространства, тъй като за вота на 4 април локалната власт е похарчила за задачата 5 млн. лева, които не са ѝ възобновени. Обсъждани са и измененията в националния проект по Механизма за възобновяване на Европейски Съюз, които сега се вършат от служебното държавно управление.

Невъзможното преброяване

“Получихме писма от регионалните шефове да преброим в кои парцели има регистрирани по 30-40 човека”, описа кметът на Димитровград Иво Димов. От думите му стана ясно, че кметовете няма по какъв начин да изпълнят тази повеля, тъй като нямат административен потенциал. Броенето трябвало да се прави адрес по адрес и информацията я няма налична в ГРАО, твърди той.

От държавната пресслужба показаха пред Mediapool, че това преброяване е по самодейност на служебния министър на районното развиване Виолета Комитова. Mediapool изпрати въпроси до строителното министерство и от там дадоха обещание по-късно да изпратят детайлности.

Минус 5 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР