„Финансиране от Международния валутен фонд“ - ако получите такова предложение

...
„Финансиране от Международния валутен фонд“ - ако получите такова предложение
Коментари Харесай

Онлайн измама с името на  Кристалина Георгиева

„ Финансиране от Международния валутен фонд “ - в случай че получите такова предложение от името на Кристалина Георгиева, би трябвало да знаете, че става дума за машинация.

Получавате писмо от Международния валутен фонд: " Казвам се госпожа Кристалина Георгиева. Вие изоставихте един милион и петстотин хиляди щатски $ в ОБЕДИНЕНА БАНКА ЗА АФРИКА. Свържете се с банката в този момент и получете вашия фонд без закъснение ".

bTV потърси за коментар българското посланичество на Международния валутен фонд.
Снимка: btvnovinite.bg
От там изпратиха позиция: " Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева не се е свързвала с консуматори по отношение на съответни финансови институции или заплащания... Конкретното известие, за което се твърди, че госпожа Георгиева изпраща, е подправено... "

Специалисти споделят, че огромна част от пробивите на сигурността в мрежата идват по електронната поща.
Снимка: btvnovinite.bg
" Във фишинг мейлите съвсем постоянно имаме и по този начин наречения автограф. В случая още веднъж виждаме, госпожа Кристалина Георгиева като че ли се е подписала на този имейл ", споделя специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Подобни фишинг офанзиви доближават до хиляди имейл адреси, като се разчита на наивността на хората, които ще последват стъпките, разказани в тях.

" Най-често се познават фишинг имейлите по това, че съдържат неотложност и изискват някакви дейности своевременни от страна на получателя ", изяснява специалистът по киберсигурност Кирил Григоров.
Снимка: btvnovinite.bg
От ИТ бранша са безапелационни, че фокусът за оправянето с киберпрестъпленията е обвързван и с предварителната защита.

Това не е първият опит името на Кристалина Георгиева да бъде употребявано от измамници в мрежата. Експерти по киберсигурност припомнят, че в подтекста на Коронавирус пандемията фишинг офанзивите са се нараснали.

Хакерите стигат до потребителите и посредством есемес, а също така се възползват и от данните предоставените данни в обществените мрежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР