Financial Times публикува анализ, според който някои от най-популярните пивоварни

...
Financial Times публикува анализ, според който някои от най-популярните пивоварни
Коментари Харесай

Financial Times: Германските пивоварни са заплашени от затваряне заради енергийната криза

Financial Times разгласява разбор, съгласно който някои от най-популярните пивоварни в Германия за застрашени от затваряне заради енергийната рецесия.
В него се отбелязва, че производителите на питиета и пивоварните в Германия понижават производството си заради дефицит на въглероден диоксид (CO2), провокиран от възходящите цени на газа.

" Все повече предприятия от пивоварната индустрия, които зависят от съществуването на въглероден диоксид, са принудени доста да понижат или изцяло да спрат производството си ", споделя Холгер Айхел, началник на Германската асоциация на пивоварите.
Според изданието дефицитът на въглероден диоксид, който е непряк артикул от производството на амоняк, е породен от съкращенията в производството на торове заради възходящите цени на газа. Съобщава се, че цената на звук CO2 се е повишила от 100 евро на 3500 евро през годината.
По-рано стана ясно, че производителят на бира Delirium Tremens, както и редица други пивоварни в страната са застрашени да спрат производството си за първи път от един век насам заради дефицит на полутечен въглероден диоксид. Пивоварната компания Carlsberg в Полша също е претърпяла " доста понижение " или прекъсване на производството.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР