Финалният епизод от втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“

...
Финалният епизод от втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“
Коментари Харесай

Магията на българския фолклор беляза финала на втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“

Финалният епизод от втория сезон на „ Забраненото шоу на Рачков “ потопи феновете на NOVA в магията на българския фолклор. Сцената на шоуто се трансформира в Национален събор „ Горубляне “ 2021 и обичаният водещ Димитър Рачков посрещна едни от най-изтъкнатите реализатори на национални танци и песни, популяризирали страната ни по целия свят.

„ Забраненото шоу на Рачков “ е първото телевизионно предаване, което съумя да събере най-представителните фолклорни ансамбли в България - „ Филип Кутев “, „ Пирин “ и „ Тракия “. Те показаха танци от разнообразни фолклорни региони – тракийски, родопски и македонски. А осъществяването на хора „ Мистерия на българските гласове “ просълзи публиката в студиото.

Певицата Нели Петкова посрещна рождения си ден на сцената на „ Забраненото шоу на Рачков “. След специфичната изненада, която й беше подготвил Рачков, тя същински се развълнува и от видео поздрава на артиста Виктор Калев.

„ Аз съм доста признателна, че тъкмо денс съм тук. Голяма късметлийка съм, тъй като имам опцията да сбъдвам непрекъснато фантазията си да пея. Много мощна страст и прелестен подарък е това да чествам пред аудитория “, показа Нели. За любовта си към националната музика тя призна: „ Българският фолклор е неповторим. Има магия в него. Винаги когато съм изпълнявала национални песни пред чужденци, те са оставали без думи. Няма потребност да разбираш текста, с цел да усетиш тази осцилация “.

Севдалина и Валентин Спасови описаха в шоуто по какъв начин е била основана известната им ария „ Сине, сине “ и споделиха тайната на щастливия и дълъг фамилен живот. Славка Калчева поздрави феновете на NOVA с осъществявания на „ Мари Стано, бяла Стано “ и „ Бяла роза “.

Водещият изпита уменията си в родопските диалекти с председателката на смолянския клуб „ Зевзек “ – Веселина Бабаджанкова, която описа и образно сподели изкуството да разсмиваш хората. Модeрното звучене на фолклора бяха показани от етноформацията „ Тригайда “, а нигериецът Стивън Ачикор, прочут на феновете с присъединяване си в X-Factor, развълнува Димитър Рачков с осъществяването си на „ Я кажи ми, облаче ле бяло “.

Лудата стая се завърна на самия край на втория сезон на „ Забраненото шоу на Рачков “ със занимателен прочит на български национални приказки. В актьорското предизвикателство се впуснаха актьорите Мария Сапунджиева, Рада Кайракова, Борислав Захариев – Турбото и Димитър Рачков, а в ролята на разказвача още веднъж се превъплъти Рафи.

Не пропускайте и новогодишното издание на „ Забраненото шоу на Рачков “. Заедно със феновете на NOVA, Димитър Рачков, Рафи, бенда и танцьорите от „ Funky Monkeys” ще изпратят 2021-а и ще посрещнат новата 2022 година. Те ще бъдат в звездната компания на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Белослава, Софи Маринова, Ивана, Мариус Куркински, Антон Радичев, Графа и други.

Следете Фейсбук страницата и формалния Instagram профил на „ Забраненото шоу на Рачков “ за настоящи вести. Епизоди от предходни сезони на предаването можете да откриете в 7 и в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР