Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“

...
Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2020: Иво Куманов, изпълнителен директор на „НИК Смарт Машийнс“ АД

Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес водачи „ Мениджър на годината “ са изправени освен пред компликациите на Covid-19 рецесията. Тази година те одобриха и предизвикването на екипа на списание " Мениджър "  да трансформира церемония церемонията по връчването на премията във филм, включващ продължителни и изморителни фотоси на сложни терени, при непредсказуеми метеорологични условия.

Паралелно със снимачния развой, на страниците на списанието десетте финалисти дадоха отговор на значими въпроси за бизнеса и водачеството, готови от  победителя в състезанието „ Мениджър на годината 2019 “ Светла Несторова , главен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ". 

" Мениджър Нюз " стартира поредица, в която публикува разговорите с всеки един от Топ мениджърите  на България за 2020 година, а на 29 ноември в ефира на bTV  ще разберете кой от най-успешните български спортисти се изправи със своите два метра въпроси пред финалистите и какъв брой надалеч и високо съумяха да стигнат те с него. Зрителите ще видят и церемонията по връчването на статуетката от президента Румен Радев. Тази година тя бе извоювана от  Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Lidl България “. 

Представяме ви: Иво Куманов, изпълнителен шеф на „ НИК Смарт Машийнс “ АД

Привличането на гении дефинира скоростта, с която се развиваме

 

- Какво научихте от Covid-19 и по какъв начин ви промени?

- Последните няколко месеца ни научиха по какъв начин мощната воля ни оказва помощ да се оправим с другите провокации, прескачайки предубеждения и канони, и по какъв начин без значение от пречките постоянно ще намерим метод.

- Какви са сюжетите за бъдещето на вашия бранш и по какъв начин ще се опитате да му повлияете?

- Земеделието е един от най-важните и стратегически браншове и в никакъв случай няма да загуби своето значение, само че това ще бъде в унисон с неговата цифрова промяна. Във времето ще виждаме от ден на ден самостоятелни машини, датчици и аналитична информация за сметка на субективни решения и „ мурафет “. НИК има забележителна роля в този развой в тази част на Европа.

- На какви полезности се опирате като управител?

- Ценностите на компанията ни са доверие, иновативност и ученолюбивост. Това са и полезностите, в които аз самият мощно имам вяра.

- Как можем да предизвикаме смяна към положително в средата, в която живеем и работим?

- Пример. Пример. Пример.

- Какво за вас са отлични резултати и по какъв начин мотивирате екипа си за такива?

- За нас отличи резултати се реализират единствено когато поставените цели са достигнати, само че по честен и виновен метод. Винаги сме се старали да развиваме както самите нас и нашия бизнес метод, по този начин и нашите клиенти. Разбира се, това не всеки път е елементарно и от време на време значи да променим остарели практики в земеделието, само че в последна сметка това мощно стимулира екипа на НИК.

- Кой е най-дефицитният запас за вас?

- Талантите в компанията, само че не тъй като нямаме такива, а тъй като те в никакъв случай не са непотребни и значително тяхното количество дефинира скоростта, с която се развиваме. Вярвам, че този недостиг понижава, защото значително млади и способни хора виждат благоприятни условия за кариера в бранш „ Земеделие “, любопитни за това по какъв начин можем да произвеждаме храна по-ефективно и по-чисто.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР