Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“

...
Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2020: Владислав Русев, главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България“ АД

Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес водачи „ Мениджър на годината “ са изправени освен пред компликациите на Covid-19 рецесията. Тази година те одобриха и предизвикването на екипа на списание " Мениджър "  да трансформира церемония церемонията по връчването на премията във филм, включващ продължителни и изморителни фотоси на сложни терени, при непредсказуеми метеорологични условия.

Паралелно със снимачния развой, на страниците на списанието финалистите дадоха отговор на значими въпроси за бизнеса и водачеството, готови от  спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2019 “ Светла Несторова,  главен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ". 

" Мениджър Нюз " стартира поредица, в която публикува разговорите с всеки един от Топ мениджърите на България за 2020 година, а на  29 ноември в ефира на bTV  ще разберете кой от най-успешните български спортисти се изправи със своите два метра въпроси пред финалистите и какъв брой надалеч и високо съумяха да стигнат те с него. Зрителите ще видят и церемонията по връчването на статуетката от президента Румен Радев. Тази година тя бе извоювана от  Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Lidl България “. 

Представяме ви Владислав Русев, основен изпълнителен шеф на Пенсионноосигурително сдружение „ Алианц България “ АД

Скоростта, с която се трансформира бизнесът, е източник на нови благоприятни условия

- Какво научихте от Covid-19 и по какъв начин ви промени?

- Свързаната с пандемията рецесия е неповторима и имам вяра, че още дълго ще я помним и ще проучваме разнообразни нейни аспекти. Със сигурност обстановката доста бързо промени някои стандарти и настройки като тези за използването на онлайн услуги, за работа от вкъщи, за методите на връзка и други Наред с това имам вяра, че за доста хора тази рецесия добави мъдрост и пренареждане на цели и полезности. Нека не забравяме, че разясняваме събитие и процеси, които надалеч не са завършили. Затова е прекомерно рано за по-генерални оценки и заключения.

- Какви са сюжетите за бъдещето на вашия бранш и по какъв начин ще се опитате да му повлияете?

- Моята визия за бранша е обвързвана с осъществяването на неговата задача – да стартира изплащането на спомагателните пенсии от универсалните фондове и хората да се убедят в добавената стойност на спомагателното пенсионно обезпечаване. Въпреки че отпущането на първите пенсии следва през 2021 година, до завършването на един цялостен застрахователен цикъл ще би трябвало да минат още 20 години. Това, което би могло да промени сюжета за бъдещето на бранша, са възможни решения, стимулирани от краткосрочни политически цели. На този стадий обаче избирам да заложа на политическата мъдрост и отговорност и да не проучваме сходни разрушителни сюжети.

- На какви полезности се опирате като управител?

- Основните полезности са универсални за всички бизнеси – честност, обществена отговорност, интегритет, бистрота. Особено значимо за мен е, че групата на Allianz, част от която е нашата компания, освен поддържа тези полезности, а ги вгражда в своя модел на ръководство и корпоративно държание, като по-този метод етичното държание става не просто рекомендация, а норма, с която не се позволява компромис.

- Как можем да предизвикаме смяна към положително в средата, в която живеем и работим?

- На първо място, като променим себе си и своето държание. Вярвам, че положителният образец е по-заразителен от неприятния и променяйки себе си, доста бързо влияем на общностите, в които живеем и работим.

- Какво за вас са отлични резултати и по какъв начин мотивирате екипа си за такива?

- За мен най-важните измерители на резултатите са два: клиентите и съперниците. Оценката, получена от клиентите ни, има голям мотивиращ резултат както за мен, по този начин и за целия ни екип. Тази оценка е значима, както когато ни дава индикации, че сме на прав път, по този начин и когато ни демонстрира направления за смяна или усъвършенстване. Другият значим измерител са достиженията и резултатите на нашите съперници, защото стремежът за най-хубаво показване постоянно е бил част от нашата корпоративна просвета.

- Кой е най-дефицитният запас за вас и по какъв начин се справяте с недостига?

- За мен без никакво подозрение най-ценният запас и в житейски проект, и от позиция на бизнеса е времето. В прочут смисъл пенсионното обезпечаване също би трябвало да се оправи с този стеснен запас – времето на дейния трудов живот, през което, като се изключи че би трябвало да посрещнем всички провокации, в това число финансови, би трябвало да заделим и средства за пенсия. В бизнеса решението на казуса с този недостиг е бързината. През последните години скоростта, с която се трансформират и развиват бизнесът и технологиите, се усили трагично и това е по едно и също време предизвикателство и източник на нови благоприятни условия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР