Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“

...
Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на 2020:​​​​​​​ Владимир Спасов, прокурист на „М+С Хидравлик” АД

Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес водачи „ Мениджър на годината “ са изправени освен пред компликациите на Covid-19 рецесията. Тази година те одобриха и предизвикването на екипа на списание " Мениджър "  да трансформира церемония церемонията по връчването на премията във филм, включващ продължителни и изморителни фотоси на сложни терени, при непредсказуеми метеорологични условия.

Паралелно със снимачния развой, на страниците на списанието финалистите дадоха отговор на значими въпроси за бизнеса и водачеството, готови от спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2019 “ Светла Несторова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ". 

В идващите дни " Мениджър Нюз "  ще публикува разговорите с всеки един от Топ мениджърите на България за 2020 година, а на 29 ноември в ефира на bTV ще разберете кой от най-успешните български спортисти се изправи със своите два метра въпроси пред финалистите и какъв брой надалеч и високо съумяха да стигнат те с него. Зрителите ще видят и церемонията по връчването на статуетката от президента Румен Радев. Тази година тя бе извоювана от Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Lidl България “. 

Златната десетка в най-престижния конкурс за висши мениджърски достижения ще бъде показана по азбучен ред. Стартираме поредицата с Владимир Спасов, пълномощник на „ М+С Хидравлик ” АД

 Можем да предизвикаме смяна към по-добро в средата, като не ѝ се поддаваме

- Какво научихте от Covid-19, с какво ви промени?

- Пандемията ни научи по какъв начин да намерим метод да действаме. Да изместваме фокуса, целите и ресурсите в отговор на изменящата се и цялостна с неопределеност среда. Вместо инстинктивно да се реагира на осведомителния звук, ние се научихме да бъдем бързи и гъвкави. Лично мен пандемията ме направи и още по-проактивен. Само по този метод човек има доста по-голям късмет да дефинира бъдещето си.

- Какви са сюжетите за бъдещето на вашия бранш и по какъв начин ще се опитате да му повлияете?

- Машиностроенето е изправено пред в действителност повратен миг. Предвид общите гео­политически и стопански фактори пазарните ниши се появяват внезапно и могат да изчезнат по сходен метод. Променят се голям брой бизнес модели вследствие на разрастващите се технологии и персоналната ми упоритост е да приготвя компанията, която ръководя, за бърз преход към новата среда с ускорена автоматизация на процесите. В тази връзка изготвихме идея за оптимизация на софтуерните и индустриалните процеси за по-висока успеваемост и подготвеност за автоматизация и роботизация, която стартирахме през актуалната 2020 година

- На какви полезности се опирате като управител?

- Най-ценното ми качество може би е бързата ми аналитичност. Старая се да подобавам към екипа си като треньор, постаравам се да съм толерантен. Изключително оценявам в себе си и в другите честността, справедливостта и способността за вдишване на отговорност. Благодарен съм на фамилията и приятелите си, тъй като един управител се гради като персона 20% на работното си място и 80% отвън него.

- Как можем да предизвикаме смяна към положително в средата, в която живеем и работим?

Като не ѝ се поддаваме. Живеем в комплицирани времена и в случай че всеки от нас се стреми да отстоява изконните полезности на обществото и човешките връзки, средата няма да ни промени, а шансът ние да го създадем с нея е доста по-голям. Ценно е и да споделяме с обществото това, което вършим, с цел да променяме средата и посредством индиректно влияние. Добре е да е подобен методът и на всички медии освен на профилираните, тъй като неприятните вести се продават, само че положителните – възпитават.

- Какво за вас са отлични резултати и по какъв начин мотивирате екипа си за такива?

- Отлични резултати имаме, когато реализираме авансово поставените цели по допустимо най-ефективен и бърз метод. Изключително скъпо е да целеполагаме вярно. Обсъждаме детайлно дефинирането на задачите и инструментите за постигането им, а също по този начин вършим анализ на резултатите дружно. Удовлетворението на екипа от постигнатите цели е един от най-важните претекстове, а резултатът носи и финансови, и кариерни тласъци.

- Кой е най-дефицитният запас за вас и по какъв начин се справяте с недостига?

- Може би това е достъпът до фрагменти с основни умения. Работим по голям брой планове за основаването им. Компанията ни е един от пионерите на дуалното образование в България, един от основателите на Техническия лицей в Казанлък – клон на ТУ – София, като вземаме интензивно присъединяване в правенето на образователните стратегии. В персонален проект – времето. То някак в никакъв случай не стига за всичко и нормално най-ощетени са най-близките. Старая се да работя непрекъснато над това и мисля, че когато успееш да намираш време за всичко, си в действителност добър управител – професионално и житейски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР