Финалът за Купата на България, на който пловдивските отбори Локомотив

...
Финалът за Купата на България, на който пловдивските отбори Локомотив
Коментари Харесай

Арести на фенове преди и след финала за Купата

Финалът за Купата на България, на който пловдивските тимове " Локомотив " и " Ботев " премериха сили на стадион " Васил Левски " в столицата, бе белязан от всеобщи арести.

Близо 20 000 пловдивчани бяха пристигнали в София, с цел да гледат мача, на който черно-белите  спечелиха Купата на България по футбол с победа от 1:0 над " канарите ".

До началото на мача полицията задържа общо 23 души. Най-масово бе мелето сред почитатели на Левски и на " Ботев " към джамията " Баня Башъ " - в региона, където се намират формалните фен-магазини на " сините " (тези на София-Запад и на Националния клуб на последователите - НКП), съобщи bTV.

До пердах се стигна,  след като последователи на " Левски "   се опитаха насилствено да съблекат жълтите фланелки на симпатизанти на пловдивския клуб. Първо бяха задържани 8 души, а по-късно още 10.

Преди това в центъра на София органите на реда бяха принудени да приберат в 4-то РПУ други петима. По неофициална информация те са пловдивски ултраси и са хвърляли предмети към униформените.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР