Финалът на Шампионската лига за сезон 2020/2021 между Манчестър Сити

...
Финалът на Шампионската лига за сезон 2020/2021 между Манчестър Сити
Коментари Харесай

Официално: Финалът на Шампионската лига ще се играе в Порто

Финалът на Шампионската лига за сезон 2020/2021 сред " Манчестър Сити " и " Челси " ще се играе на 29 май на " Ещадио до Драгао " в Порто. Новината, който от през вчерашния ден (12 май) попада във всички авторитетни медии, беше доказана на.

Така за втора поредна година Португалия ще бъде сцена на един от най-важните мачове в международния футбол.

На финала в Порто ще участват 12 000 фенове. Всеки финалист ще бъде подкрепян от по 6000 свои последователи, като от УЕФА обявиха, че ще създадат всичко допустимо билетите за мача да бъдат в продажба в най-скоро време, даже още през днешния ден.

Снимка: Reuters

Първоначално мачът трябваше да се играе в Истанбул, на стадион " Ататюрк ", само че в Турция от средата на май 2021 година са в действие строги противоепидемични ограничения. Британското държавно управление пък сложи страната в " аления лист ", което не разрешава визитите, с изключение на при неотложин условия (футболна среща не е измежду тях, прецизираха властите). Всеки дошъл на Острова пък трябваше да бъде комплициран под карантина.

Предвид, че на финала ще играят два британски тима, от УЕФА организираха диалози с държавното управление за пренасяне на мача в Лондон. Властите обаче не се съгласиха да обезпечат " зелени коридори " (престой без карантина) на 2000 посетители и чиновници на УЕФА.

Снимка: Reuters

Така за втора поредна година финалът се мести в Португалия, откакто предишния сезон ръководителите на европейския футбол трансформираха изключително формата поради пандемията и решителните мачове се изиграха на Пиринейския полуостров.

Португалия е в " зеления лист " на Обединеното кралство, което значи, че нито един почитател от Острова не би трябвало да бъде под карантина при завръщането си вкъщи след финала.

И през сезон 2019/2020 финалът на Шампионската лига трябваше да се играе в Истанбул, само че в последна сметка тимовете бяха затворени в " балон " и решителният мач, в който " Байерн " Мюнхен победи ПСЖ се състоя в Лисабон.

Финалът на 29 май ще бъде излъчен онлайн по bTV Action от 21:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР