Финалът на европейското първенство по футбол ще се играе на

...
Финалът на европейското първенство по футбол ще се играе на
Коментари Харесай

УЕФА няма да мести финала на европейското първенство

Финалът на европейското състезание по футбол ще се играе на 11 юли на стадион " Уембли " в Лондон, какъвто беше първичният проект. Това оповестиха от УЕФА.

От Европейската футболна централа излязоха с позиция, откакто се пояха информации, че мачът няма да е във Англия поради ограниченията за битка с ковид.

Снимка: Reuters

От Италия незабавно реагираха и обявиха, че желаят най-важната среща за годината да се организира при тях! Италианският министър председател Марио Драги съобщи, че страната е подготвена да провежда мача.

" Ще се опитам да спра провеждането на финала във Англия, тъй като инфектираните се усилват доста бързо ", съобщи той.

Снимка: Reuters

Информация за възможна смяна на мястото на финала, както и на полуфиналните срещи, които също би трябвало да се играят на " Уембли ", се появи и в английското издание " Таймс ". Като съществена причина там посочваха невъзможността във Англия свободно да влизат почитатели от множеството европейски страни, защото би трябвало да бъдат подложени на 10-дневна карантина.

" УЕФА, управляващите в Англия и Футболната асоциация на страната работят непрекъснато дружно, с цел да можем сполучливо да проведем полуфиналите и финалът на стадион " Уембли ". За момента УЕФА няма проекти да мести срещите на друго място ", разяснява представител на Европейската централа.

Снимка: Reuters

По последни данни държавното управление на Англия работи, с цел да може на финала да участват най-малко 60 000 фенове по трибуните. Капацитетът на " Уембли " е 90 000 души, а за мачовете до в този момент от европейското състезание бяха продавани билети за 22 500 фенове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР