Филтърна маска срещу патогени и вируси разработи Русенският университет. Тя

...
Филтърна маска срещу патогени и вируси разработи Русенският университет. Тя
Коментари Харесай

Наши учени с голямо изобретение срещу К-19

Филтърна маска против патогени и вируси създаде Русенският университет. Тя е основана на нанотехнология и съгласно основателите й защищава съвсем на 100% от всевъзможни микроорганизми, с които човек може да се болести по въздушно- капков път.

Разработката на маската е лишила към пет месеца. Създадена е въз основата на вакуумните технологии и има двойно покритие - от сребро и платина. Вече е подложена на тествания в Софийския университет с действителни вируси и за в този момент резултатите са сполучливи.

За разлика от елементарните маски, с изключение на при поемане, моделът обезпечава отбрана и при издишване. Така на процедура, човек който е инфектиран, не може да съобщи вируса на близките.

"Ние даваме опция вирусите да бъдат деактивирани - т.е. обезвредени на място, под носа потребителя, което е извънредно значимо с цел да се преследва основната цел- унищожаването на вируса ", споделя инж. Койчо Митев, който е създател на идейния план.

От университета към този момент са подали заявление за патент. В момента тестванията за издръжливост при пране не престават. Обмисля се опцията маската да се създава в по- огромни партиди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР