Филмът с българско участие Босият император ще има световна премиера

...
Филмът с българско участие Босият император ще има световна премиера
Коментари Харесай

Филмът с българско участие „Босият император“

Филмът с българско присъединяване " Босият император " ще има международна премиера на кинофестивала в Торонто, Канада, който ще се състои от 5 до 15 септември тази година , оповестиха от " Арт фест ".

" Босият император " е трагична комедия, която споделя за краля (Петер ван ден Бегин), лишен от короната си след разпадането на Белгия. Негово величество за малко не се разделя и с живота си по време на трагичен случай в Сараево . Събужда се в санаториум на острова на Тито в Хърватия . Там се постанова да осъзнае сериозността на измененията, довели до разпадането на Европейски Съюз . Той разчита на помощ от своя антураж (Люси Дебе, Бруно Жорис, Титус де Воогт), а и от една нова другарка - гостенката Лейди Лиз (Джералдин Чаплин), с цел да се оправи със личното си комплициране и с властническия шеф на санаториума, лекар Ото Крол (Удо Киер).

Джералдин Чаплин , сходно популярния си татко Чарли Чаплин, във " Великият деспот " извършва две функции.

Художник на кино лентата е Сабина Христова , гримът и прическите са на Петя Симеонова . Партньор на екипа в работата по тази модерна алегория е и екипът Митко Дамов . Продуценти от българска страна са Мира Сталева и Стефан Китанов.

Предишният филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс - " Белгийският крал ", приключва с признанието на краля, че най-вече се опасява от това да се окаже единствено пасажер. Сега той е хвърлен в колосална главоблъсканица и съумява да избере най-великото от всички оръжия - хумора. " Босият император " е петият игрален филм на двамата създатели. Филмите им са показани на стотици фестивали и са носители на общо 57 награди.-->

Премиерата на " Босият император " в България ще е по време на 24-ия " София филм фест " през март 2020 година.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР