Филмът Отново съм тук, посветен на големия български алпинист Боян ...

Филмът Отново съм тук, посветен на големия български алпинист Боян

Филм за Боян Петров спечели голямата награда на фестивала в Краков

Филмът " Отново съм тук ", отдаден на огромния български планинар Боян Петров, завоюва огромната премия от 19-ото издание на Krakow Mountain Festival. Това оповестяват от екипа на продукцията, представени от Българска телеграфна агенция.

По думите им за наградата са се борили над 40 заглавия, а фестивалът в Краков е един от най-важните спортни и културни събития в Полша и един от най-големите фестивали в Европа с над 1500 фенове дневно.

" Боян имаше доста другари измежду нас. Свършили сте чудесна работа ", е споделил държавният глава на журито Даруис Залуски.

Българският филм ще открие фестивала Outdocs в Китай на 10 декември. " Изключително сме щастливи от тези вести. Боян не престава да допира хората и това го виждаме и в кинозалите. Филмът може да бъде забелязан в цялата страна ", споделя Поли Генчева - сценарист, продуцент и режисьор на " Отново съм тук ".

Лентата наблюдава опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста. Оператор е Красимир Андонов, музиката е на Георги Стрезов.
 Над 700 души участваха в надпреварата в памет на алпиниста Боян Петров
Над 700 души участваха в надпреварата в памет на алпиниста Боян Петров

Победи планинският бегач Димчо Мицов

Източник: news.bg