Филмът Дюн на режисьора Дени Вилньов оглави бокс-офис класацията на

...
Филмът Дюн на режисьора Дени Вилньов оглави бокс-офис класацията на
Коментари Харесай

Филмът Дюн оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

 Филмът " Дюн " на режисьора Дени Вилньов оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, като донесе доходи от 40,1 милиона щатски $ в първия уикенд от излизането си по едно и също време по кината и в стрийминг платформа HBO Макс, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Зрителският интерес към дълго чакания римейк по едноименния разказ на Франк Хърбърт надмина предварителните упования. Прогнозираните първични доходи в Съединени американски щати и Канада бяха сред 30 и 35 милиона щатски $.

Световната премиера на " Дюн " беше на кинофестивала във Венеция през септември. Критиците похвалиха продукцията, чийто бюджет е към 165 милиона щатски $, за изключителни образни резултати.

Във кино лентата на " Уорнър брос " вземат участие Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа и други.

В световен мащаб приходите от " Дюн " възлизат на повече от 220 милиона щатски $. Този уикенд продукцията потегли и в киносалоните в Китай.

Второ място в бокс-офиса на Северна Америка заема хорърът " Хелоуин убива " на режисьора Дейвид Гордън Грийн с присъединяване на Джейми Лий Къртис с доходи от 14,5 милиона щатски $. Продукцията беше отпред предходната седмица, като постъпленията надвишиха 50 милиона щатски $.

Третата позиция е за " Смъртта може да изчака " - 25-ят филм от поредност за Джеймс Бонд, в чиято роля за финален път е Даниъл Крейг. Продадените билети за кино лентата в киносалоните в Съединени американски щати и Канада за миналия уикенд са на стойност 11,9 милиона щатски $.

В първата петица на бокс-офис класацията на Северна Америка се подреждат също " Венъм 2: Време е за Карнидж " с приходи от 9,1 милиона щатски $ и анимацията " Бъгнатият Рон ", донесла 7,3 милиона щатски $.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР