Филм за последствията от шофирането под въздействие на наркотици създаде

...
Филм за последствията от шофирането под въздействие на наркотици създаде
Коментари Харесай

Шуменската полиция с филм срещу дрогата

Филм за следствията от шофирането под влияние на опиати сътвори ОДМВР Шумен, а задачата той да бъде гледан от всички възпитаници в района, ще бъде възложен и на други полицейски дирекции. В късата, 12-минутна лента, с лицето си излиза 41-годишният Петър, а различен 19-годишен юноша Ивайло е затулен. Двамата описват от първо лице по какъв начин опиатите са трансформирали живота им и показват откровено страдание, че в миналото са протегнали ръка към дрогата. По-възрастният се " свързал " с дрогата още в студентството, въпреки че бил състезател.

Видеото съдържа и фрагменти от ужасяващи произшествия, снимани от пътни камери. Първа е адската злополука, погубила 22-годишната Светомира в края на септември тази година. Във видеото взе участие арбитър София Радославова, ръководител на Окръжен съд Шумен, окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов и началникът на отдел " Разследване " при ОДМВР Шумен комисар Веселин Захариев. Автори на клипа са Ася Йорданова и Николай Николов. Инициативата на шуменската полиция е продължение на дългогодишна превантивна акция по пътна сигурност в област Шумен „ Шофирайте рационално! Животът е с преимущество! “.

" Част от нашата съществена активност е предварителната защита. Отворени сме към всяка организация и институция да работим дружно, тъй че да стигнем до младежите, до родителите и да покажем, че има проблем ", сподели шефът на ОДМВР Шумен старши комисар Георги Гендов при показване на кино лентата в петък. По думите му, ставал е очевидец на доста случаи, в които родители освен отхвърлят да одобряват, че децата им използват опиати, само че и вършат всичко допустимо да ги скрият.

Съдия Радославова разяснява, че магистратите са лимитирани от закона и Наказателният кодекс би трябвало да бъде изменен, тъй че за тежките действия след приложимост на наркотични субстанции да има по-тежки наказания.

От началото на годината досега в Шуменско са регистрирани 78 закононарушения за разпространяване и владеене на наркотични субстанции, при 69 за цялата предишна година. За първите 11 месеца на тази година за опиати са тествани 638 водачи и 86 от тях се оказали позитивни. За същия интервал на предходната година пробите са били 265, от тях позитивни - 73.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР