Филм срещу насилието в клас шокира родители. Една от сцените

...
Филм срещу насилието в клас шокира родители. Една от сцените
Коментари Харесай

Нов скандал: Филм със самоубийство на ученик шокира родители в София

Филм против насилието в клас шокира родители. Една от сцените допуска, че унизено дете поставя завършек на живота си, предава bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Видеото е излъчено в столично учебно заведение. От там обясниха, че са получили писмо от Регионалното ръководство на образованието преди няколко дни.

Скандално: Фондация кара деца в Перник да рисуват полови органи и да се целуват

В него се споделя, че филмът е подобаващ за лъчение в учебна среда.

Филмът „ Внукът на човекоядката “ е излъчен през вчерашния ден във втори клас. По молба на родителите, крием тяхната идентичност. Бащата споделя, че детето му се е прибрало смутено.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Със сълзи на очите описа една покъртителна история, на която са станали очевидци в час. Самоубиството на едно дете, което е показано нагледно във кино лентата. Каза ми: „ Има и други способи, може с ножица и с вените “, възмути се бащата.

От учебното заведение отхвърлиха коментар, изпратиха писмената си позиция по случая: Съгласно писмо от РУО, филмът е утвърден от тях и Столичната община за лъчение в учебна среда.

От Столичната община обявиха, че не са го финансирали.

Филмът е дипломна работа на Десислава Николова-Беседин в Нов български университет и е финансиран от нея. Късометражен е и не е категоризиран за възраст. Но има приспособена версия за дребни възпитаници.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ако демонстрират интерес към него да се извърнат към мен, с цел да им го пратя във формат, подобаващ за лъчение пред учениците. Никой не ме е търсил “, изясни Десислава Николова-Беседин, режисьор на „ Внукът на човекоядката “.

От Регионалното ръководство на образованието настояват, че не са предложили кино лентата на учебните заведения, а единствено са уведомили за съществуването му. Според шефа на ръководството, детето във кино лентата не поставя завършек на живота си, а единствено стопира да върви на учебно заведение.

В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното ръководство на образованието. Не са разбрали, че има приспособена версия, само че са решили да не го демонстрират на учениците. Преценили, че филмът няма да понижи насилието в учебно заведение. Напротив, може да даде хрумвания за това какво може още да се направи.

Снимка: btvnovinite.bg
Според психолозите е значимо с децата да се разискват следствията от държанието им, само че проявлението на принуждение крие опасности.

От на следващия ден стартира инспекция по случая. На този стадий не може да се каже до какъв брой възпитаници е достигнал филмът, тъй като учебните заведения нямат обвързване да се регистрират за това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР