Филм, спрян преди шест месеца след гневна реакция на президента

...
Филм, спрян преди шест месеца след гневна реакция на президента
Коментари Харесай

Спрян заради Тръмп филм се завръща

Филм, спрян преди шест месеца след гневна реакция на президента Тръмп, в този момент се завръща по едно и също време по кината и като ефирен сериал, освен това и с българско присъединяване. Ето по какъв начин стартира тази история:

В първите дни август 2019 година в интернет към този момент вървеше рекламата на сатиричния трилър „ Ловът “, режисиран от Крейг Зобъл, с Бети Гилпин и Хилъри Суонк в основните функции, а премиерата бе планувана за 27 септември (включително и българската). Филмът си бе обезпечил интереса на медиите с дистопичния си сюжет: 12 непознати, наричани в филмовия откъс „ сган “, се разсънват в гората и откриват, че са получили ролята на плячка в ловна игра, проведена за представители на богатия хайлайф.

Тъкмо тогава се случиха всеобщите убийства в Ел Пасо и Дейтън - на 3 и 4 август двама нападатели гръмнаха над 30 души. Срещу прeзидeнта Тръмп бяха отправени рецензии, чe c aнтиимигрaнтcкaта си и рacиcткa, cпoрeд някои, рeтoрикa, e създал блaгoприятeн климaт зa тези убийства. Още преди димът от стрелбите в Охайо и Тексас да се е разнесъл, президентът отвърна на нападките, само че под формата на „ кино рецензия “ в Туитър. 

„ Либералният Холивуд е Расистки на най-високо равнище и е цялостен с огромна Омраза и Гняв! Те обичат да се назовават „ Елит ”, само че те не са Елит. Всъщност, постоянно тези, на които те по този начин мощно се опълчват, са същинският Елит. Излизащият филм е изработен за да разпали и провокира безпорядък. Те основават лично принуждение и по-късно се пробват да упрекват другите. Те са същинските расисти и са доста неприятни за нашата страна! ”, написа Тръмп. 

Медиите бяха единомислещи, че филмът, предизвикал височайшето негодувание, е „ Ловът ” на „ Юнивърсъл ”. Изглежда две думи от филмовия откъс – „ хайлайф ” и „ сган ” бяха разпалили гнева на Тръмп, изключително втората. С нея Хилъри Клинтън разказа част от последователите на своя конкурент - „ сган ” – в предизборната акция през 2016 година На идващия ден тя се извини за думата, само че беше късно. Преди, по време и след изборите през 2016-а Тръмп я взе на въоръжение и неведнъж я употребява против нея, а много негови привърженици започнаха с горделивост да носят тениски с надписи „ Измет ” и „ Неспасяема сган ”.

Според Тод Старнс, водещ във „ Фокс ”, от филмовия откъс ставало ясно, че в „ Ловът ” „ елитите ” избиват „ изметта ” и съгласно него това е „ доста обезпокоителен сигнал от Холивуд ”, апел, ориентиран против последователите на президента и съперниците на аборта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР