Филм, концерт, фотоизложба и много благотворителни инициативи подготят организираните жълто-черни

...
Филм, концерт, фотоизложба и много благотворителни инициативи подготят организираните жълто-черни
Коментари Харесай

За 110 години Ботев: Филм, концерт, пощенска марка и фотоизл...

Филм, концерт, фотоизложба и доста благотворителни начинания подготят проведените " жълто-черни " почитатели за честване на 110-ата годишнина от основаването на Ботев (Пловдив). На нарочна пресконферениця представителите на Сдружение Ботев Рашко Стоянов, Бойчо Попов и Леон Анави показаха концепциите, които ще осъществят за годишнината. На брифинга участваха легендите на Ботев Трифон Пачев, Иван Глухчев и Иван Занев.
Припомняме, че 12 март е датата, на която Ботев закръгли 110 години от съществуването си. По този мотив е бил основан Инциативен комитет за честването, в който влизат ветерани, почитатели, както и родственика на патрона на клуба Христо Ботев - Боян Ботйов.
" По мотив отбелязването на 110-годишнината ние почитателите сме единни и ще разчитаме на поддръжката на всички почитатели и на мажоритарния притежател на клуба Антон Зингаревич. Бюджетът е към 110 хиляди лв.. Започваме дарителска акция за самодейността. Целта ни е да съберем половината от тези пари от почитателите. Допълнително ще бъде оповестено по какъв начин ще могат почитателите да се включат в самодейността.
Събитията ще протекат през цялата година. От 11 до 13 март ще се провеждат най-големите събития. Церемония по награждаване на ветерани, първа копка на парк " 110 години Ботев ", който ще се намира до клубната база в Коматево. Ще издадем юбилейна пощенска марка по случай 110-годишнина на клуба, за която желая да благодаря на Министерството на превоза и на Български пощи ", съобщи Рашко Стоянов.
" Конкурс за детска рисунка ще бъде първата самодейност. Тя ще започва от на следващия ден и се одобряват рисунки доникъде на февруари. Ще има награди за най-хубавите. Рисунките ще бъдат оценени от жури. Ще има фотоизложба - " 110 години Ботев ". Тя ще бъде открита на 3 март и ще продължи до 15 март в изложба " Капана ". Ще бъде показана фотоизложба със 110 фотографии. След края на изложбата фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг ", споделя членът на Инициативния комитет Леон Анави
" През май ще се организира благотворителен пролетен бал. Събраните пари ще бъдат за изграждане на монумент на нашата легенда Динко Дерменджиев - Чико. Ще бъде проведен и детския шампионат в памет на Георги Славков - Бенкса.
Подготвя се и детско списание. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един съвременен метод.
В средата на годината ще има концерт на Античния спектакъл. Ще вземат участие Държавна опера Пловдив и доста познати музикални лица.
През есента ще представим документалния филм - " Легендите на Ботев Пловдив ". Той ще бъде свършек на цялата културна стратегия по случай 110-годишнината ", добавя журналитът Бойчо Попов, който също е от Комитета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР