Филипинският президент заплаши, че ще арестува филипинци, които отказват ваксинацията

...
Филипинският президент заплаши, че ще арестува филипинци, които отказват ваксинацията
Коментари Харесай

Дутерте заплаши: Ако не се ваксинирате, ще ви арестувам и ще ви инжектирам

Филипинският президент заплаши, че ще арестува филипинци, които отхвърлят имунизацията против COVID-19 , и им сподели да изоставен страната, в случай че не спомагат за напъните за ограничение на пандемията, оповестява АП.

Президентът Родриго Дутерте, който е прочут със своите обществени прояви и провокативна изразителност , съобщи по малкия екран, че е нервиран от хора, които отхвърлят да се ваксинират и по-късно оказват помощ за разпространяването на ковид.

" Не ме разбирайте неправилно. В тази страна има рецесия. Има национална изключителна обстановка. Ако не желаете да се ваксинирате, ще ви задържам и ще ви инжектирам имунизацията в задника ", сподели Дутерте.

" Ако не се съгласите да бъдете имунизирани, напуснете Филипините . Отидете в Индия, в случай че желаете или някъде в Америка ", сподели той и добави, че ще подреди на районни водачи да сформират лист на отказващите поданици .
 Президентът на Филипините се имунизира с китайската Covid ваксина
Президентът на Филипините се имунизира с китайската Covid ваксина

Ваксината против Covid-19, създадена от Sinopharm Group

Адвокатът по правата на индивида, Едре Олалия, изрази угриженост по отношение на опасността на Дутерте , заявявайки, че президентът не може да подреди арестуването на никой, който не е направил закононарушение .

Дутерте и неговата администрация са изправени пред рецензии поради акция за имунизация, обременена с проблеми с доставките и несигурност на обществеността. След многократни закъснения имунизациите започнаха през март .

Дутерте упрекна за проблемите богатите западни страни , които сложиха приоритет на личните си жители, оставяйки по-бедните страни като Филипините.

Филипините са гореща точка на COVID-19 в Азия, с повече от 1,3 милиона случая и най-малко 23 749 смъртни случая .
 Дутерте отхвърли да спомага на Международния углавен съд за войната против опиатите
Дутерте отхвърли да спомага на Международния углавен съд за войната против опиатите

Правосъдната система на Филипините била в положение да прави независими разследвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР