Филипинската суперзвезда Мани Пакяо (60 победи, 39 с нокау, 7

...
Филипинската суперзвезда Мани Пакяо (60 победи, 39 с нокау, 7
Коментари Харесай

Мани Пакяо: Легендата продължава

Филипинската суперзвезда Мани Пакяо (60 победи, 39 с нокау, 7 загуби и 2 равни) продължава да написа историята на професионалния бокс. Единственият първенец в осем разнообразни категории няма никакво желание да се отхвърля, макар че преди месец навърши 40.

Ветеранът продължава да учудва всички експерти, а довечера ще се изправи против един от най-популярните американски боксьори Ейдриън Брунър.

12-рундовата борба ще бъде за купата на Световната боксова асоциация в полусредна категория. Поясът беше извоюван от Пакяо в предходния му мач с едно от най-впечатляващите представяния за филипинеца през последните години. Той нокаутира в седмия рунд Лукас Матисе, като преди този момент го смъкна на три пъти в нокдаун.

Голяма част от експертите и почитателите смятаха, че Пакяо ще окачи ръкавиците след шокиращото проваляне от Джеф Хорн през 2017 година Доста дискусионното съдийско решение се оказа катализатор за именития първенец. Той си взе година отмора преди тоново да се качи на кръга в формален мач.

Adrien Broner goes off on Showtime's Al Bernstein at the final press conference before his fight with Manny Pacquiao. Refuses to answer questions, then gets his team to do the same. pic.twitter.com/D4c4DDYfFZ
— Michael Benson (@MichaelBensonn) January 16, 2019
Двубоят в „ ЕмДжиЕм Гранд Арина “ беше планиран от митичния Ал Хеймън, който направи Флойд Мейуедър мултимилионер. Той подписа контракт с Пакяо през октомври. Още един факт затвори устите на критиците, които призоваваха легендата да окачи ръкавиците. Мани се събра със своя дълготраен треньор Фреди Роуч. Двамата се разделиха след 16 години взаимна работа през предходната година. Пакяо реши да не употребява Роуч за мача с Матисе, само че в този момент нещата се трансформираха. Именитият ментор към този момент няма физическа опция да държи лапите и това към този момент е обвързване на неговия помощник Бубой Фернандес.

Скандалният Ейдриън Брунър имаше предпочитание да се бие с Пакяо още през 2016-а, само че тогава неговите финансови искания не бяха задоволени.

29-годишният гений (33 победи, 24 с нокаут, 3 загуби и 1 равен) също се подрежда измежду най-големите първенци. Той е печелил поясите в четири разнообразни категории, а звездата му изгря още преди осем години, когато стартира да господства.

Американецът стартира да боксира едвам на шест години, а от 2008-а е експерт. Атрактивният бързак беше надвит от Маркос Мейдана, Шон Портър и Майки Гарсия, само че все пак носи заплаха против всеки конкурент.

Брунър не се намира в най-хубавата си форма.След провалянето от забележителния Майки Гарсия през юни 2017-а той направи единствено още един мач. През април предходната година той приключи наедно с Джеси Варгас.

Последните две години за Брунър се трансфораха в кошмарни за него, а неговият прякор – Проблема се прояви в цялостна мощ. Той постоянно имаше срещи с юристи и на няколко пъти се явяваше в правосъдни зали. В края на 2016-а американецът разтревожи своите почитатели със самоубийствени постове в обществените мрежи. След това беше измамен под отговорност за душене на сервитьорка, отсъствие в съда за арест от 2014-а и полово посягане.

Напълно разумно Мани Пакяо беше разгласен от букмейкърите. Коефициентът за негова победа е към 1.36, до момента в който ставката за Брунър е към 3.50. Успех за филипинеца ще му отвори вратата за възможен супер мач против Флойд Мейуедър. Двамата се засякоха неотдавна на баскетболен мач. По безусловно същия сюжет беше проведена и първата среща сред тях, която направи на пух и прахуляк всички върхове за доходи от боксов дуел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР