Филипините се стремят да започнат клинични изпитвания за руска ваксина

...
Филипините се стремят да започнат клинични изпитвания за руска ваксина
Коментари Харесай

Филипините планират клинични изпитания на руската ваксина срещу коронавирус

Филипините се стремят да стартират клинични изпитвания за съветска ваксина против ковид през октомври, съобщи представителят на президента Родриго Дутерте, съобщи БГНЕС.
Очаква се президентът Дутерте да бъде имунизиран още през май 2021 година, заяви още организацията и напомни, че Русия е първата страна, издала регулаторно утвърждение за ваксина COVID-19.
Държавата в Югоизточна Азия би трябвало да организира фаза 3 на клинични изпитвания от октомври до март 2021 година, откакто специалистите завършат обзор на етапи 2 и 1 на тестванията в Русия през септември, сподели на брифинг Хари Роке, представител на Дутерте, представен от БГНЕС.
Русия във вторник даде регулаторно утвърждение за първата в света ваксина против COVID-19 след по-малко от два месеца човешки проби.
Ваксината, която ще бъде наречена " Спутник V " в чест на стартирането на Съветския съюз на първия в света сателит, е създадена от московския институт " Гамалея ".
Филипинските чиновници увериха обществеността, че имунизацията ще би трябвало да премине през непоколебим регулаторен скрининг, преди да може да бъде употребена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР