Филип Лагайет (вдясно) вероятно заема мястото на Гон (вляво) като

...
Филип Лагайет (вдясно) вероятно заема мястото на Гон (вляво) като
Коментари Харесай

Nissan включва и финансите на Renault в разследването за Карлос Гон

Филип Лагайет (вдясно) евентуално заема мястото на Гон (вляво) като ръководител на Renault

Още по тематиката
Арестът на Карлос Гон основава терзания за съюза Renault-Nissan-Mitsubishi

Ще просъществува ли партньорството сред фирмите след ареста на Гон?
20 ное 2018
Лидерът на Renault-Nissan е задържан поради финансови закононарушения

Карлос Гон е упрекнат в нарушаване на японските финансови и борсови закони
19 ное 2018
Renault-Nissan ще създава нови модели ванове във Франция

Правителството поддържа алианса сред производителите и вложенията в страната
11 ное 2018
Hyundai е на път да се провали като авто производител

Компанията пострада поради несполучливите си SUV модели и мощната конкуренция на пазара в Китай
6 ное 2018 След като основният изпълнителен шеф на Nissan Motor Карлос Гон беше задържан в Токио по съмнения в укриване на налози, корист с фирмени пари и финансови измами, следствието на Nissan се уголемява и ще включи финансите и на алианса Renault-Nissan, настояват източници на Reuters.

Японската компания е споделила пред борда на Renault, че има доказателства за евентуални злоупотреби в Renault-Nissan BV, предприятието, ръководeщо интервенциите на алианса под цялостния надзор на Renault. Съобщението от основния изпълнителен шеф на Nissan Хирото Сайкава пристигна, откакто японският производител заяви, че следствието е разкрило корист с присъединяване на Гон.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. На конференция в Япония късно в понеделник Сайкава очерта три съществени категории обвинявания против Гон: незадоволително отчитане на обезщетенията; погрешно показване на фирмените вложения и потребление за персонални цели на активи на компанията. Той не даде образци, базирайки се на тайната на следствието.

Неясното бъдеще

Под напън от страна на френското държавното управление, което има 15% в Renault, Гон, който също е ръководител и основен изпълнителен шеф, се е съгласил тази година да изследва по-близко обединяване на бизнесите, което би направило по-дълбоки синергии и ще отбрани френските ползи и направи алианса " необратим ".

Планът повдигна терзания в Токио. Nissan, която осъществя годишно 60% по-големи продажби от Renault, остава младшият сътрудник съгласно типа акции в алианса – японската компания държи 15% от акциите без право на глас в Renault.

Снощи Financial Times заяви, че Гон е възнамерявал обединение на Renault и Nissan, преди да бъде задържан. Бордът на шефовете на японската компания обаче е срещу такава договорка и търси способи да я блокира. Няколко членове на борда на Nissan са очаквали оферта в идващите месеци, твърди пред изданието източник, непосредствен до борда. Друг източник споделя, че сливането евентуално е щяло се случи " в границите на месеци ", а трети декларира, че е било интензивно премисляно като опция.

Renault и Nissan имат лични акции една в друга. Но Гон като началник на алианса на автомобилните производители и ръководител на Nissan е възнамерявал цялостно обединение, с цел да направи партньорството " необратимо ".

След ареста на Гон управителният съвет на Renault разпореди краткотрайно управлението на автомобилната компания на втория по значителност човек в нея - основния действен шеф Тиери Болоре, който ще има същите пълномощия като Карлос Гон. Председател на управителния съвет става един от водещите мениджъри на френската компания Филип Лагайет. Гон остава началник на Renault, акцентира компанията след изключително съвещание на управителния й съвет.

Помощ от Токио

Заради спешната обстановка, в която изпадна алиансът Nissan-Renault-Mitsubishi, Япония изрази подготвеност да работи за стабилизирането му. Nissan разгласи пред медиите, че се е трансформирала в жертва на дейностите на Гон, който се считаше за един от най-големите международни автомобилни водачи, и възнамерява да го в профил от управлението.

" Алиансът е знак на френско-японския промишлен триумф и ние ще продължим да го поддържаме ", съобщи представител на японското държавно управление в сряда, призовавайки за постоянна връзка сред трите концерна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР