Филиал Овча Купел“ на Столичната библиотека отбелязва първия си рожден

...
Филиал Овча Купел“ на Столичната библиотека отбелязва първия си рожден
Коментари Харесай

Филиал “Овча Купел“ на Столичната библиотека отбелязва първия си рожден




Филиал „ Овча Купел “ на Столичната библиотека отбелязва първия си рожден с Дни на книгата и четенето, и доста начинания. Само за една година, филиалът има над 1400 читатели, 15 хиляди визити и 22 хиляди заети книги .
Програмата на библиотеката включва привличане на нови публики и читатели, сподели пред Радио София шефът на Столичната библиотека Юлия Цинзова . Продължава и самодейността за гостувания на мобилния филиал на библиотеката в детски градини и учебни заведения в София.

„ Библиобусът към този момент беше в 39-а детска градина „ Пролет “, в този момент е в 33-а ДГ „ Сребърни звънчета “ . Утре ще бъде в 25-о ОУ и в 149-о СУ, с доста книги и дарове за учебните библиотеки и в детските градини “, сподели Юлия Цинзова.

 Юлия Цинзова – шеф на Столична библиотека

Дните на книгата и четенето, отдадени на 1 година от откриването на филиал „ Овча купел “, са част от Националната акция „ Походът на книгите “ и „ Маратонът на четеното “ 2023 година В празничните дни на филиала , от 20 до 23 март , са включени доста начинания.

„ Децата и учениците ще могат да вземат участие в просветителни STEM игри , занимателно програмиране с ботове и 3D химикалки, атрактивни национални корейски игри, арт ателие навън, с нашия художник Христо Карджилов . Ще има изобразяване на асфалт и доста дарове –детски книжки, албуми за оцветяване. Възрастните гости могат да се включат в буккросинга „ Споделени книги – Вземи, прочети, върни “. На 21, 22 и 23 март , всички, които посетят филиала, могат да получат безвъзмездна читателска карта “, добави Юлия Цинзова.

Днес означаваме и Световния ден на поезията, в който Столичната библиотека също се включва с изложбата „ Свят от лирика “ и с поетично четене. На събитието ще бъде показано издание на „ Ад “ от Данте Алигери от 1906 година, на което преводач е Константин Величков, а редактор Иван Вазов . Празникът стартира в 17.00 часа, в изложбената зала на Столичната библиотека, сподели още Юлия Цинзова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР