Филиал на японската автомобилна компания Toyota Motor е фалшифицирал данните

...
Филиал на японската автомобилна компания Toyota Motor е фалшифицирал данните
Коментари Харесай

Филиал на Toyota фалшифицирал данни за емисиите на двигатели от най-малко 2003 г.

Филиал на японската автомобилна компания Toyota Motor е фалшифицирал данните за излъчванията на някои мотори от минимум 2003 година или над десетилетие от по-ранните, самопризнания, сподели следствие, представено от Ройтерс.

Разследващият комитет, който е проведен от производителя на камиони и рейсове Hino Motors, упрекна за абсурда средата, в която инженерите не се усещат способни да провокират висшестоящите, което е рядка рецензия към корпоративната просвета в Япония.

Комитетът е основан от Hino тази година, откакто призна, че е фалшифицирал данни, свързани с излъчванията и горивната успеваемост на четири мотора. Според заключенията е съюествувала " негъвкава атмосфера ", в която е било мъчно за личния състав да усеща " психическа сигурност ", се споделя в отчет на комисията.

Президентът на Hino Сатоши Огисо разгласи, че е получил известие от президента на Toyota Акио Тойода, който споделя, че неприятното държание в Hino е предало доверието на всички заинтригувани страни. Hino разгласи пък, че ще излезе с нова система за корпоративно ръководство в границите на три месеца.

Автомобилният производител удостовери, че комисията е разкрила доказателства за имитация, датиращи минимум от октомври 2003 година, за разлика от към този момент разкритата времева рамка от към 2016 година

Министерството на превоза разгласи междувременни, че ще организира следствие на място в компанията.

Hino изтегли близо 47 000 транспортни средства, създадени сред април 2017 година и март тази година, а в допълнение 20 900 ще бъдат изтеглени.

Изисква се прецизна експертиза, което попречва измененията в личния състав и разрешава непозволеното държание да продължи, по думите на член на комисията.

Toyota има 50,1% от Hino, които паднаха с съвсем 10% във вторник.

Hino е следващата от японските автомобилни производители, участващи в проби за погрешно премерване на излъчвания.

През 2018 година държавното управление съобщи, че Mazda Motor, Suzuki Motor и Yamaha Motor са тествали погрешно транспортни средства за спестовност на гориво и излъчвания. Subaru Corp и Nissan Motor бяха подложени на инспекция по същата причина миналата година.

Точността на данните за излъчванията на автомобилните производители беше сложена под подозрение през 2015 година, когато немският Volkswagen призна, че е конфигурирал скришен програмен продукт в стотици хиляди дизелови коли в Съединени американски щати за машинация на тестванията за излъчвания и че до 11 милиона транспортни средства може да са имали сходен програмен продукт по целия свят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР