ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу Русия заради расистките обиди срещу

...
ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу Русия заради расистките обиди срещу
Коментари Харесай

ФИФА повдигна обвинения в расизъм срещу Русия

ФИФА стартира дисциплинарна процедура против Русия поради расистките обиди против играчите на Франция в приятелския мач сред двете страни в Санкт Петербург на 27 март.

След дуела беше оповестено, че почитателите на " сборная " са отправяли дискриминационни викания и маймунски звуци към тъмнокожите футболисти в състава на " петлите ". Най-чест обект на офанзивите е бил халфът на " Манчестър юнайтед " Пол Погба, който вкара един от головете за успеха с 3:1. Расистки обиди е имало и против Самюел Юмтити, Килиан Мбапе, Нголо Канте и Усман Дембеле

Обвиненията идват по-малко от два месеца преди началото на международното състезание, на което Русия е хазаин. Расизмът и хулиганските прояви са измежду главните терзания преди шампионата, който стартира на 14 юни.

" Беше открита дисциплинарна процедура против Руския футболен съюз (РФС) по отношение на случая ", се споделя в късото изказване на ФИФА. От РФС оповестиха, че оказват цялостно подпомагане в следствието на международната централа.

" Отправено е искане до Министерството на вътрешните работи да разпознава няколко души, които са били забъркани в тези произшествия. Ако виновността на тези хора се потвърди, тогава има огромна възможност да не бъдат позволени до международното състезание и мачовете от съветската лига ", съобщи ръководителят на антидискриминационното звезно към РФС Алексей Смертин.

Това е третият случай на расистки прояви по трибуните на стадиона в Санкт Петербург, който ще одобри четири мача от международното, в това число първия полуфинал. Първите два бяха в мачове на " Зенит " от Лига Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР