ФИФА отмени световните първенства по футбол, които трябваше да се

...
ФИФА отмени световните първенства по футбол, които трябваше да се
Коментари Харесай

ФИФА отмени световните първенства по футбол догодина

ФИФА анулира международните шампионати по футбол, които трябваше да се проведат следващата година. Става въпрос за турнирите за младежи до 20 година в Индонезия и за юноши до 17 година в Перу. Причината е към този момент обичайна - пандемията на ковид.

" Заради пандемията Бюрото на ФИФА взе решение да анулира провежднето през 2021 година на международните шампионати за младежи до 20 година и юноши до 17 година и дефинира Индонезия и Перу, които трябваше да проведат шампионатите през 2021 година, за домакини през 2023 година ", се споделя в известието на уеб страницата на интернационалната футболна асоциация.

Действащи световен шампион за младежи е тимът на Украйна, а за юноши - Бразилия. Първенствата до 20 и 17 година по принцип се организират на 2 години.

Освен това Бюрото на ФИФА разпредели и местата по континенти за тимове на международното състезание за дами през 2023 година, което за първи път ще се организира с повишен брой от 32 участника. Най-много места има за Европа - 11, следвана от Азия с 6. Другите зони ще имат сред 3 и 4 участника, като държавите-домакини на шампионата - Австралия и Нова Зеландия, се класират автоматизирано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР