FiBank представи новия си благотворителен календар със Златните момичета на България

...
На церемония днес Първа инвестиционна банка (FiBank) представи календара си
Коментари Харесай

На церемония днес Първа инвестиционна банка (FiBank) представи календара си за 2022 година със състезателките от националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално и ансамбъл. Темата на календара, изготвен в партньорство със Селскостопанска академия-София, е уникалните български сортове плодове, зеленчуци и посеви, като всички средства от продажбата на календари ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и Селскостопанска академия, предаде репортер на БГНЕС.
Боряна Калейн
Календарът за 2022 година, в който Златните момичета на България позират с типично български сортове като жито, лавандула, роза дамасцена, царевица, домат, краставица, чушка, люцерна, грозде, ябълки, круши, е отпечатан изцяло с рециклирана хартия и без употребата на вредни метали и химикали.

"За мен това е много специално, защото аз и семейството ми много се стараем да купуваме само български плодове и зеленчуци, изключителни почитатели сме на българското и съм безкрайно щастлива, че тази година инициативата е именно това, промотиране и запазване на българския сорт", сподели президентът на БФХГ Илиана Раева. "Много съм щастлива, че момичетата за поредна година могат да бъдат полезни със своето прекрасно послание, което е запазване на българския сорт. Щастлива съм, че осма година с FiBank правим такива невероятни инициативи, които са с благотворителен характер и се надяваме и в бъдеще да продължаваме, защото смятам, че това е много полезно и обществото ни има нужда от такива инициативи. Те са наши спонсори вече осем години, имаме 11 инициативи, всичките с благотворителен характер и прекрасни послания за едни много добри каузи", допълни тя.

Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на FiBank, подчерта, че банката подкрепя Плана за устойчивост и един от 17-те стълба за устойчивост на ООН, фокусиран върху географското биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от използването на пестициди.

Сред гостите на церемонията бяха олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика и тяхната треньорка Весела Димитрова "Искам да благодаря за поредна година на FiBank, че организира това заснемане на този прекрасен календар. Естествено, очаквах да бъде още по-добър от предишните и съм наистина много приятна изненадана, че те са осъществили това нещо, да представят гимнастичките ни по един уникален начин отново. Това наистина са щастливи моменти за момичетата и те трябва да берат плодовете на техния труд и да бъдат почетени, признати и да са щастливи", каза Димитрова, която коментира и работата си с новия ансамбъл за следващия олимпийски цикъл. "Със сигурност с положителна нагласа, очакванията ми са положителни, ново предизвикателство за мен, нови момичета, нови съчетания, всичко ново, така че следващият олимпийски цикъл със сигурност ще бъде много интересен. Многократно казах, че съм изключително щастлива, че това са първите ни олимпийски шампионки, но и силно се надявам да не са последните".
Илона Станева от FiBank и Илиана Раева от БФХГ
Златната медалистка от Токио Мадлен Радуканова сподели, че за нея и съотборничките ѝ е било удоволствие да участват в нещо различно. "За поредна година те ни изненадват, снимките са много красиви, много различни, темата е изключително интересна. Много се радваме, че сме част от този календар. Снимките станаха след Олимпиадата, което ни беше доста приятно, тъй като вече напрежението беше паднало и ние се забавлявахме на цялата фотосесия. Искаме да благодарим на FiBank за възможността отново да сме част от техния календар. Много е различно, не правим това всеки ден, но е много забавно, хората са много приятни за работа и всичко става много лесно", каза Радуканова, която призна, че към момента е изцяло фокусирана върху бенефиса на ансамбъла и гимнастичките на 16 декември и все още не знае накъде ще се насочи професионално след това.

"Много благодарим за цялата огромна подкрепа, която получаваме от FiBank, за мен е огромно удоволствие да участвам за поредна година в тази инициатива, да подкрепяме българските производители", заяви Катрин Тасева. "Страшно много ми харесва и намирам една градивност всяка година в календарите на FiBank и инициативите, които те подкрепят. Колкото повече натрупваме фотосесии, медийни и социални изяви, разбирам колко е трудно и това, да изглеждаш добре, толкова много снимки. Щастлива съм, че ни се отдава такава възможност. На 16 декември очакваме хората да дойдат, да ни подкрепят, да се насладят за последно на нашите изпълнения, надявам се за пореден път да ги накараме да се почувстват горди и да ни изпратят както заслужаваме. В личен план най-добро предстои, но за момент още не искам да казвам", допълни тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР