Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага на своите бизнес клиенти

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага на своите бизнес клиенти
Коментари Харесай

Fibank с нови кредити, вдъхновени от идеята за Зелено финансиране

Fibank (Първа капиталова банка) към този момент предлага на своите бизнес клиенти 3 нови кредитни продукта - " Зелен превоз ", " Зелена сила - свободен пазар " и " Зелена сила - лично ползване ". Те са предопределени за микропредприятия, дребни и междинни компании и корпоративни клиенти. Новите заеми са в осъществяване на поетата от банката политика за понижаване на въглеродния отпечатък и вложения в устойчивото бъдеще.

" Зелен превоз " от Fibank е заем за закупуване на нови електрически транспортни средства. Той дава опция за финансиране до 90% от офертната цена на автомобила и се отпуска в левове и евро. Предимство са по-ниските лихви и комисиона за ръководство, както и неналичието на комисиона за предварително погасяване със лични средства на кредитополучателя. Срокът на заема " Зелен превоз " е до 7 години, с алтернатива за гратисен интервал до 6 месеца. Погасява се с равни вноски по главницата, а закупеният автомобил служи като поръчителство.
 Снимка 560847
С продукта " Зелена сила - свободен пазар " фирмите могат да влагат в създаване на фотоволтаични съоръжения за произвеждане на електрическа енергия за продажба на свободния пазар. Кредитът е капиталов, с дълъг период - до 15 години и гратисен интервал до стартиране на фотоволтаичната апаратура в употреба. Изискванията за обезпечения са облекчени, като в множеството случаи това е само новоизградения фотоволтаичен парк. Лихвите и комисионите са по-ниски от пазарните за този тип заеми. Друга значима специфичност е сезонният погасителен проект, съгласуван с производството на електрическа енергия.

Новият заем " Зелена сила - лично ползване " е също за създаване на фотоволтаични съоръжения, само че за произвеждане на електрическа енергия за лично ползване и продажба. Финансирането е до 100% от признатите от банката разноски за построяването. Лихвата е атрактивна, а при потребление на други артикули на Fibank има вид за спомагателни лихвени отстъпки. Погасителният проект е еластичен и сезонен. Максималният период на заема е 10 години, само че плановете демонстрират, че при предстоящите пазарни цени на електрическата енергия, със спестените разноски за ток, заемът ще се изплати за интервал от 3 до 5 години.

За разпределяне на някой от новите зелени заеми, кредитните експерти на Fibank създават самостоятелна оферта. Повече информация можете да намерите на.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР