Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция Жените в

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция Жените в
Коментари Харесай

Първата международна конференция „Жените в бизнеса“ събра експерти от цял свят

Fibank (Първа капиталова банка) провежда първата интернационална конференция „ Жените в бизнеса “, която се организира на 15 март 2018 година в изложба „ Сан Стефано Плаза “. Конференцията бе почетена от съумели дами в разнообразни области на бизнеса в България и чужбина. Събитието разкри главните провокации, пред които са изправени през днешния ден дамите във все по глобализиращата се и високо конкурентна бизнес среда. Акценти бяха сложени върху опциите за обучение, опазване на здравето и финансиране.
 fibank_1  fibank_2  fibank_3  fibank_4
Конференцията бе открита от госпожа Мая Георгиева, Зам. Председател на Надзорния съвет на Първа капиталова банка. Тя акцентира водещата роля на дамите за развиването на сполучлив бизнес и напомни, че Fibank и Дайнърс клуб първи преди повече от 10 години предложиха кредитната карта First Lady, която е напълно ориентирана към дамите.

От името на кмета на София госпожа Фандъкова одобрение към участниците насочи Главният изпълнителен шеф на Столичната общинска организация за вложения господин Владимир Данаилов.

В началото на конференцията госпожа Ана Мария Михаеску, която е член на управителните препоръки на няколко огромни компании в Румъния, показа провокациите пред банките и финансовите институции, както и ролята им в поддръжка на дамите в бизнеса в хода на глобализацията и цифровите технологии. Г-жа Михаеску подчертава върху значимостта на образованието на жените-предприемачи при основаването на профилирани финансови артикули за дамите, като показа сполучливи образци в тази посока, осъществени в Румъния и Полша.

Специална роля на модератор в някои от най-интересните панелни полемики бе поверена на господин Юрки Коскело, който е самостоятелен член на Надзорния съвет на Fibank. Преди идването си в България господин Коскело е построил дългогодишна кариера в Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка.

Водещ и модератор на останалата част от конференцията бе журналистът от Българската национална телевизия – Спас Кисьов.

Г-жа Марчела Абрашева, районен шеф на КАНТАР/TNS, госпожа Нина Митева, Ротари България и госпожа Юлия Старк, FAB Academy, направиха обзор на бизнес опциите и измененията, които са настъпили или ще настъпят, когато дамите стартират да играят по-сериозна роля в бизнеса в Европа и България. Дамите се сплотиха към мнението, че България е цифрово развъртян пазар, в който приносът на жените-мениджъри ще бъде още по-осезаем.

Г-жа Ваня Манова, управител на Mastercard за България и Македония, и госпожа Севдалина Василева, Изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на Fibank, описаха какво могат да предложат финансовите институции и банките на дамите, с цел да поддържат техните бизнес инициативи. Преди дни Fibank показа своята специфична стратегия Smart Lady, ориентирана към дамите в бизнеса. С нея Банката желае да поддържа дамите, решили да развият своите хрумвания в сполучлив бизнес. Пред гостите на конференцията госпожа Василева показа: „ Програмата Smart Lady е цялост от особено създадени и целенасочени артикули за дамите. Тя допуска основаването на една необятна нефинансова платформа, която да даде на бизнес дамите у нас опция посредством семинари и срещи да надграждат своите умения и да намират съидейници, от които да черпят ентусиазъм и кураж. “ Тя добави, че за постигането на тези цели Fibank разчита на партньорството с „ FiHealth Застраховане “ и Mastercard, спомогнали за построяването на програмата Smart Lady. Подробно изложение на програмата може да бъде открито на интернет страницата на Fibank.

В интернационалната конференция „ Жените в бизнеса “ се включи и госпожа Мария-Луиза Ортини, която е шеф Custom Development SDA Bocconi School of Management. Тя показа на гостите обучителните стратегии, създадени особено за дами в един от най-реномираните бизнес университети в света.

Бяха прегледани и персонални образци и сполучливи бизнес истории, показани от дами – инж. Боряна Манолова, Главен изпълнителен шеф Сименс в България, госпожа Ирина Недкова, основател на стилния бранд за деца и юноши Love Made Love, и госпожа Ирина Христова, създател на езикова школа Интеграл.

Международната конференцията „ Жените в бизнеса “ бе единствено част от плануваните редица интензивности от страна на Fibank във връзка с поддръжка на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се планува и построяването на осведомителна платформа за самообразование и приемане на информация по настоящи тематики. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа капиталова банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални препоръки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР